Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kde se vykoupat? Zhoršenou kvalitu vody mají podle hygieny dvě koupaliště

Zhoršenou kvalitu vody mají v Libereckém kraji dva koupací areály, a to Máchovo jezero u Doks a přírodní koupaliště v Chrastavě. Hygienici lidem doporučují, aby se po koupání v těchto místech osprchovali. Zvýšená pravděpodobnost vzniku zdravotních obtíží je hlavně u vnímavých jedinců, kam patří alergici, těhotné ženy nebo děti. Vyplývá to z informací na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

V Máchově jezeře je zhoršená kvalita vody kvůli sinicím, v Chrastavě je to dáno špatnými výsledky po záplavách 2010, kdy se v koupališti objevily bakterie naznačující fekální znečištění. Loňské rozbory sice byly dobré, hygienici ale vycházejí z toho, že problém je dlouhodobý a berou v potaz i výsledky z předchozích let.

Mírně zhoršená kvalita vody je na dalších třech místech v kraji, v Hamerském jezeře na Českolipsku, v přehradě Harcov v Liberci a koupališti v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku.

Koupací sezona v Libereckém kraji je teprve na začátku a většina koupališť na Semilsku, Jablonecku a ve vyšších polohách Liberecka je zatím mimo provoz. V průběhu léta hygienici v kraji opakovaně kontrolují kvalitu vody na zhruba 35 vodních plochách.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koupaliště, Máchovo jezero, Liberecký kraj, Liberec, Chrastava, Krajská hygienická stanice, Doksy, okres Česká Lípa, Nové Město pod Smrkem, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde se vykoupat? Zhoršenou kvalitu vody mají podle hygieny dvě koupaliště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.