Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Prudký liják zaplavil ulice Frýdlantu a způsobil výpadek elektrického proudu

Frýdlant se opět ocitl pod vodou. Ulice Zahradní, ČSA, Raisova, Míru, Husova a náměstí Tomáše Garrigue Masaryka zaplavila po čtvrteční osmé hodině večerní voda. Během 20 minut spadlo zhruba 30 milimetrů srážek. Prudký liják způsobil také výpadek elektrického proudu, který se podařilo po půl hodině odstranit. Hasiči na Liberecku vyjížděli během noci k více než dvaceti událostem.

„Čerpání prováděli hasiči například ve Frýdlantu v ulici Jiráskova, kde voda zatopila elektrické rozvody ve sklepě. Voda do domů se dostávala ve Frýdlantu také v ulici Zahradní,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

První událost spojená s nárazovým větrem byla hasičům ohlášená ve 20:16 hodin a šlo o spadlý strom na koleje na nádraží v Hrádku nad Nisou. Další stromy spadly v Hrádku nad Nisou v ulici Lidická, dále v Dolní Řasnici, Mníšku, Kunraticích, Frýdlantu, Bulovce, Dětřichově. „Částečně zasahoval strom do vozovky také na I/35 před Hodkovicemi nad Mohelkou,“ dodala mluvčí.

Informace o nárazu vlaku do stromu na kolejích v Poniklé na Semilsku přišla dnes v 5:45 hodin s tím, že se událost obešla bez zranění i vykolejení vlaku.

Prudký liják zvedl také hladiny řek na Liberecku. Téměř k hranici prvního povodňového stupně vystoupala hladina Smědé v Předláncích, Nisa v Liberci i Hrádku nad Nisou.

Foto Dan Ramzer

Štítky Frýdlant, Tomáš Garrigue Masaryk, Liberecký kraj, České aerolinie, strom, Hrádek nad Nisou, Nemocnice Na Bulovce, Dolní Řasnice, Mníšek nad Hnilcom, elektrický proud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prudký liják zaplavil ulice Frýdlantu a způsobil výpadek elektrického proudu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.