Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Rozhovor s Pauliem Garandem: Tohle bude obrovskej zážitek!

Na podiu bývalé karosy, která se změnila na stylový hudební Red Bull Tour Bus, se letos vozí kromě Indyho & Wiche taky liberecký rodák Paulie Garand se svým dvorním producentem Kenny Roughem. Co pro ně vystupování s rapovými legendami Česka vlastně znamená? To se dozvíte nejen v našem rozhovoru, ale hlavně naživo 24. června na našem náměstí.

Mobilní stage Red Bull Tour Bus opět vyráží na cesty s pořádným nákladem hiphopu. Do vybraných měst přiveze koncety Paulie Garanda & Kenny Rough plus Indy & Wich a oběma kapelám budou krýt záda Champion Sound. A jak se těší na tour sám Paulie?

Má pro tebe nějaký zvláštní význam sdílet jedno pódium s tělesem Indy & Wich?

Já jsem docela nostalgickej typ, takže samozřejmě. Na Indy & Wich jsem jako tuna dalších vyrůstal a Máňa je pro mě stále král tuzemskejch producentů. Vlastně si pamatuju, jak moje nejvyšší hudební meta byla mít od něj beat. A teď jedeme společnou tour. Super!

Úspěšně vyprodáváš koncerty v klubech po celé ČR. Jak se těšíš na mobilní stage Red Bull Tour Bus?

Bude to mega zkušenost. Těšim se, ale jsem spíš zvědavej. Jsem zvyklej mít kontakt s publikem ze stage, plácat si s nima, dávat jim mikrofon k puse, hypovat to z bezprostřední blízkosti. Tady budeme v podstatě odřízlý na střeše busu. Věřim ale, že to s živou kapelou bude fungovat a bude to obrovskej zážitek.

Klip k Satori odstartoval hlasování o Red Bull Tour Bus. Vztahuje se jeho obsah nějak k této příležitosti?

Vlastně i nechtěně vztahuje. Satori je track z posledního alba "Boomerang" a je to čistá rapová smršť plná punchlines. Zároveň je to klasicky i miliontá představovačka s hláškama jako "když přijedeme do cizího city, všichni zíraj, jsme jak vyjebaný sci-fi." Takže se dá říct, že v souladu s klipem je to naprosto stylová pozvánka na Red Bull Tour Bus.

Paulieho nový klip sleduj na www.redbull.cz/satori

Jsi multifunkční člověk – píšeš texty, produkuješ, rapuješ, točíš, navrhuješ oblečení. Co tě baví vůbec nejvíc?

Nejvíc mě bavěj klipy, i když je to vždycky nejvíc nervů. Klipy jsou takovej krásnej balíček audiovizuálních vjemů, který vyšleš pro fans a mnohdy si na nějakej track zamilujou až s pohyblivýma obrázkama. Pak maj ten look při poslechu i na show před očima a přidává to na významu.

Desku jsi naposledy vydal loni v listopadu, už se soustředíš na něco nového?

Nechci usínat na vavřínech, takže konstantně dělám na novejch věcech. Momentálně máme nastřelenou skvělou vizi, první sloku a refrén k novýmu singlu s Kennym, kterej by měl vyjít během léta. Dál připravuju novou kolekci pro www.garandbrand.cz, takže se furt něco děje.

Pocházíš z Liberce – jak tě v muzice tohle prostředí ovlivnilo?

Kdo zná moji tvorbu, ví, že až příliš. Já to beru jako výhodu. Tracky jako "Pavučina lží", nebo "L.B.C." jsou tomu příkladem. Na svý město nedám dopustit, ale neříkám, že tam zůstanu navždy.

Autoři | Foto Lukáš Wagneter, Red Bull Media House

Štítky Red Bull, Česko, rozhovor, Paulie Garand, hudební skupina, Boomerang, producent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhovor s Pauliem Garandem: Tohle bude obrovskej zážitek!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.