Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další potraviny označené zavádějící značkou "Česká kvalita" v Penny Marketu. Po jogurtech inspekce odhalila salámy

Zatímco většina z nás si pod označením „Česká kvalita“ představí poctivý výrobek vyrobený v Česku, vedení obchodního řetězce Penny Market má podle všeho o významu této značky jinou představu. Poté, co jsme vás informovali o polských jogurtech označených cedulkou „Česká kvalita“ v obchodě v Mimoni, objevili inspektoři v jiných obchodech stejného řetězce další klamavě označené výrobky.

Například v Penny Marketu ve Stráži pod Ralskem si zákazníci kupovali v domnění, že je o český výrobek salám Tabula Ligna Gourmet, který ovšem pochází z Polska. Stejně jako v předchozím případě byl označen cedulkou „Česká kvalita.“

„Informace poskytnuté spotřebiteli na regálové etiketě jsou zavádějící, neboť při rozhodování při nákupu předpokládá, že tento výrobek, označený na regálovém štítku s nápisem "Česká kvalita“ a grafickým vyobrazením vlajky České republiky, je vyrobený v České republice a že si tedy kupuje výrobek vyrobený v České republice,“ zopakoval mluvčí Statní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

PSALI JSME: "Česká kvalita" z Polska. Penny Market klamal zákazníky označením jogurtů

Na vyjádření jsme se už minulý týden zeptali PR oddělení obchodního řetězce Penny Market. Odpovědi se nám však do dnešního dne nedostalo.

S označováním zahraničních výrobků značkou „Česká kvalita“ má řetězec problémy už delší dobu. Jen během posledního týdne přibylo na webu Potravinynapranyri.cz více než deset položek, které Penny Markety označovaly touto značkou. Šlo o jogurty, sýry, salámy nebo třeba tuk.

Foto SZPI

Štítky Penny Market, jogurt, Česko, Mimoň, Polsko, Stráž pod Ralskem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další potraviny označené zavádějící značkou "Česká kvalita" v Penny Marketu. Po jogurtech inspekce odhalila salámy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.