Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lužická Nisa vystoupala na první povodňový stupeň, hladiny řek budou dál stoupat

Vytrvalý déšť zvedá hladiny řek v Libereckém kraji. Po čtvrteční jedenácté hodině dopolední vystoupala Lužická Nisa na první povodňový stupeň. Podle meteorologů má pršet celý den a předpokládá se, že hladiny řek budou stoupat i nadále. Místy můžou úhrny srážek dosahovat až 50 milimetrů během dvanácti hodin.

Na tocích v povodí Lužické Nisy (Lužická Nisa, Mandava, Smědá), v povodí horní Jizery a na Kamenici očekávají meteorologové dosažení druhého stupně povodňové aktivity. Zejména na Smědé nelze vyloučit krátkodobé dosažení třetího povodňového stupně.

„Kulminace očekáváme většinou během čtvrtečního večera. V povodí Lužické Nisy, horní Jizery a Kamenice by měly toky kulminovat až během noci na pátek a pátečního dne,“ dodávají meteorologové.

Kvůli ucpanému kanálu ale voda dopoledne zaplavila nájezd z ulice České mládeže v Liberci na silnici 35 ve směru na Prahu. Kvůli čerpání vody tam musí být motoristé opatrní, místo je průjezdné. Kvůli silnému větru stojí od rána kabinová lanovka na Ještěd. Hasiči podle Štrauchové vyjíždějí hlavně k popadaným stromům a také k několika dopravním nehodám, žádné vážné problémy však zatím v souvislosti s počasím hlášeny nejsou.

Situaci na tocích sledujeme

Foto pixabay.com

Štítky Lužická Nisa, Liberecký kraj, Jizera, Smědá, Mandava, Praha, Liberec, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lužická Nisa vystoupala na první povodňový stupeň, hladiny řek budou dál stoupat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.