Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mokřady a prales u Liberce přijedou udržovat dobrovolníci z celého světa

Od Mexika až po Jižní Koreu. Liberecký kraj bude příští dva týdny hostit skupinu 16 dobrovolníků z celého světa, kteří se budou podílet na udržování a kultivaci mokřadů v Jablonném a Novém pralese.

Skupina bude během 14 dnů pracovat v mokřadech v Jablonném, kde je třeba vytrhat orobinec. V Novém pralese je čeká ožínání buřeně, sázení stromků a oprava oplocenek. V Temné ulici budou kosit louku. „Nečeká je pouze práce, ale také poznávání místní oblasti a volnočasové aktivity. Dobrovolníci budou mít na výběr ze zajímavého seznamu aktivit, jako je například návštěva pivovaru Konrád, sjezd na koloběžkách z Ještědu, návštěva horolezecké stěny nebo prohlídka Liberce,“ říká koordinátorka projektu z Čmeláka Hana Brodská.

Pomáhat na sever Čech přijedou studenti například ze Španělska, Francie, Běloruska, Turecka, ale také až z dalekého Mexika, USA či Jižní Koreje. „Budou mít také příležitost poznat místní obyvatelstvo, a to na faře ve Vratislavicích ve středu 21. 8., na kterou vás tímto srdečně zveme,“ dodává Brodská. Dobrovolníci si také připraví snídani, která bude vířit nejrůznějšími chutěmi od Ameriky až po Asii.

Štítky Mexiko, Liberec, Jižní Korea, Liberecký kraj, USA, Španělsko, Francie, Česko, Turecko, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mokřady a prales u Liberce přijedou udržovat dobrovolníci z celého světa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.