Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Festival národnostních menšin v Liberci oslaví již pátý ročník

Oslava radosti, den plný slunce a barev, temperamentních rytmů, tance, to je již tradiční hudební festival národnostních menšin v Liberci, který letos už popáté pořádá nezisková organizace Liberecké fórum. Akce se uskuteční v sobotu 20. srpna 2016 od 13:00 hod. v Kulturním domě Liberec.

Festival národnostních menšin je největší a zároveň tohoto druhu ojedinělá akce v Libereckém kraji. Hlavní myšlenkou této události je podpora v oblasti romské integrace prostřednictvím poznání romské kultury.

„Jde o jedinečnou akci, která napomáhá realizovat opatření vedoucí ke snižování sociálního vyloučení a proto je důležité aktivity tohoto typu podporovat. Část romských dětí má také díky festivalu jedinou příležitost navštívit jiné prostředí, než ve kterém vyrůstají,“ řekla Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje pověřená řízením resortu sociálních věcí.

V programu vystupují tradičně taneční, pěvecké a hudební soubory nejen z Libereckého kraje, ale i spřátelené soubory z ostatních krajů. Pro mnohé neziskové organizace a zejména pak pro romské děti jsou akce tohoto typu jedinou možností, jak veřejně prezentovat svou práci v zájmových kroužcích.

V průběhu akce budou již tradičně děti navštívit dětský koutek a namalovat si obrázek, tentokrát na téma „Bezpečnost silničního provozu“. Tuto aktivitu pomůže zrealizovat Tým silniční bezpečnosti.

Štítky Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival národnostních menšin v Liberci oslaví již pátý ročník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.