Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kam k vodě? Kvalita vody v oblíbeném Hamerském jezeře se zlepšila

Kvalita vody v oblíbeném Hamerském jezeře na Českolipsku se od minulého týdne zlepšila, podle hygieniků je jen mírně zakalená. Podobná je kvalita vody také v Zákupech, Sedmihorkách, na koupališti v Novém Městě pod Smrkem nebo liberecké přehradě Harcov nebo Nedamově. Zhoršená je po celou sezonu voda Máchova jezera a na koupališti v Chrastavě, kde hygienici doporučují citlivým jedincům se po koupání osprchovat. Vyplývá to z údajů uvedených na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Čistá jsou koupaliště na Jablonecku včetně přehrady Mšeno v Jablonci a také většina sledovaných vodních ploch na Semilsku má vodu čistou. Chladné počasí posledních dnů ale láká víc k výletům než k vodě. To dnes potvrdil i Jindřich Kořínek, jednatel společnosti Městská sportovní Turnov, která provozuje nově vybudované koupaliště v Turnově. "Dnes je tu od rána jen kolem 260 lidí," řekl Kořínek. Navzdory nižším teplotám má přesto voda v bazénu 22 stupňů. "Máme solární přihřívání," dodal.

Nový venkovní bazén s atrakcemi otevřeli v Turnově 1. června, je nejmodernější v Libereckém kraji. Koupaliště se skluzavkami, tobogánem a drahami pro plavce může Turnovu závidět i krajské město, kterému podobný areál chybí. Bazén je součástí areálu Maškova zahrada a jeho výstavba stála město 185 milionů korun. "Přestože léto není z nejteplejších, od otevření už máme více než 30 tisíc návštěvníků, rekordní byl 8. srpen, kdy areálem za celý den prošlo asi 2900 lidí," řekl Kořínek.

Koupaliště v Turnově má 800 metrů čtverečních vodní plochy a samostatný dětský bazének, vany jsou nerezové. Na bezpečí plavců dohlíží až pět plavčíků. Součástí areálu jsou i dětská hřiště, in-linová dráha nebo skatepark. Do Turnova na koupaliště míří podle Kořínka nejen místní. "Velký podíl návštěvníků tvoří v teplých dnech obyvatelé blízkého Liberce a Jablonce, je to k nám odtud jen 15 minu," dodal.

Štítky koupaliště, Turnov, Liberec, Krajská hygienická stanice, okres Česká Lípa, Zákupy, Chrastava, Nové Město pod Smrkem, Máchovo jezero, Sedmihorky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam k vodě? Kvalita vody v oblíbeném Hamerském jezeře se zlepšila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.