Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Požár střechy domu v Janově nad Nisou způsobilo stropní svítidlo

Celkem šest jednotek hasičů se v sobotu nad ránem sjelo do Janova nad Nisou. Krátce po půl druhé jim byl na tísňovou linku nahlášen požár střechy bytového domu. Hasiči museli obyvatele domu evakuovat. Požár, který si naštěstí nevyžádal žádné zranění, podle vyšetřovatele způsobilo stropní osvětlení.

„Po celou dobu hasebního zásahu probíhalo i prvotní ohledání místa požáru vyšetřovatelem. V dopoledních hodinách pak byla jako jednoznačná příčina vzniku požáru určena nepředpokládaná změna provozních parametrů na osvětlovacím tělese v jedné z místností,“ shrnul vrchní komisař Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jan Mandl.

Při příjezdu hasičů hořel mezistřešní prostor. „Velitel zásahu rozhodl o ustavení výškové techniky a nasazení vysokotlakého hasicího zařízení Cobra za účelem likvidace požáru,“ dodal Mandl. Cobra, kterou hasiči použili, je speciální hasicí zařízení, které umí proříznout různě silné stěny, pláště budov nebo střechy. Dovnitř vpraví pomocí trysky vodní mlhu, která se okamžitě promění v páru a prostor ochladí. Zařízení zvládne prorazit cihlovou zeď o šíři až jeden metr a umí si poradit i s dalšími stavebními materiály. 

Hasiči, mimo jiné, museli evakuovat také obyvatele domu. Část požárem zasažené střešní konstrukce bylo nutné také opatrně rozebrat, aby se hasiči dostali ke skrytým ohniskům požáru a tyto mohli zlikvidovat. Na své stanice se hasiči začali vracet v ranních hodinách.

Foto HZSLK

Štítky požár, dům, střecha, Janov nad Nisou, Hasičský záchranný sbor, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár střechy domu v Janově nad Nisou způsobilo stropní svítidlo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.