Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Turnov má jednoho zájemce o bývalé kino, chce tam byty

Turnov dostal jedinou nabídku na koupi bývalého kina Bio ráj. V soutěži ho radnice nabídla za 5,5 milionu korun. Zájemce chce nevyužívanou budovu přestavět na bytový dům. Novinářům to dnes řekla místostarosta Petra Houšková (Nezávislý blok).

V bývalém kině v blízkosti Žižkovy ulice by mohlo vzniknout kolem 35 bytů. Záměr je v souladu s územním plánem, přesto si Houšková zatím není jistá, zda se město se zájemcem o koupi dohodne. Zaplacení požadovaných 5,5 milionu totiž zájemce podmiňuje získáním dalších pozemků v okolí budovy. Zdůvodňuje to tím, že je potřebuje k zajištění parkování obyvatel bytů. Podle Houškové s ním o podmínkách prodeje zástupci města dále jednaní. "V blízké době, nejpozději do měsíce, budeme moudřejší," dodala.

Městský objekt v areálu bývalých kasáren promítání filmů neslouží od léta 2012, jako biograf skončil po otevření nového kina na Střelnici. Radnice pro dům blízko řeky Jizery nemá vhodné využití. V minulosti se objevila varianta využít ho pro městskou knihovnu, která ale padla. Bývalé kino je příliš daleko od centra Turnova. Neúspěchem skončila i snaha vytvořit z něj lezecké centrum. Na projekt za 25 milionů korun se nepodařilo najít zahraničního partnera, aby bylo možné žádat o evropskou dotaci. Město budovu v minulých letech také už několikrát nabízelo k prodeji. Kupce se ale nepodařilo najít ani po snížení ceny z deseti na šest milionů korun.

Autoři | Foto Turnov.cz

Štítky kino, Turnov, Jizera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov má jednoho zájemce o bývalé kino, chce tam byty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.