Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dobrovolníci vyčistili okolí Ruprechtického potoka

Ne každému je lhostejné, jak vypadá jeho město a že se v okolí povalují odpadky. Pracovníkům odboru ekologie a veřejného prostoru libereckého magistrátu se před nedávnem přihlásila skupina 40 dobrovolníků z řad vedení České spořitelny, které mělo v Liberci celostátní pracovní setkání, po jehož ukončení se rozhodla zapojit do úklidové akce Liberce.

Liberecký magistrát nabídl dobrovolníkům, aby zamířili k Ruprechtickému potoku, kde se v blízkosti fotbalového hřiště povalovaly tuny odpadků. Za poměrně krátkou dobu dobrovolníci vysbírali přibližně dvě tuny odpadků včetně pneumatik, kabelů, umyvadel, různorodých kusů nábytku a podobně.

Právě touto dobrovolnickou akcí začala obnova této části Liberce. Zvelebení okolí potoka bude podle všeho během na dlouhou trať. Podle magistrátu má plocha nedaleko fotbalového stadionu za Jedličkovým ústavem několik problémů. Jde například o poškozené koryto, zanesené propustky, poškozené přetínající kanalizace, velké množství náletových dřevin a znečištění. Všechny tyto závady nelze řešit ihned.

Štítky FC Slovan Liberec, odpad, magistrát, Ruprechtický potok, Česká spořitelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci vyčistili okolí Ruprechtického potoka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.