Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberec o prázdninách investoval do škol a školek. Do 50 objektů nalil 25 milionů

Výměna oken, nová výmalba, nebo podlahy. Alespoň dílčích oprav se dočkala padesátka budov škol a školek v Liberci. Největšími opravami jsou investice do odizolování objektů od zemní vlhkosti ve školkách nebo nové učebny na školách.

V Sedmikrásce se ale ještě bude pokračovat. V havarijním stavu je tam kanalizace, což dělníci objevili při odkrývání základů budovy. „Provoz školky není výměnou kanalizace narušen, pouze je mírně omezen pohyb na školní zahradě. Předpoklad dokončení práce je konec září,“ řekla mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

A další projekty? Ve školce Čtyřlístek byla dokončena protihluková opatření za více než 300 tisíc korun a ve školce Klášterní se kompletně měnily rozvody vody za 408 tisíc korun. Na MŠ Sluníčko a MŠ pod Ještědem probíhalo odstraňování škod po havárii vyplavením. Škody přesáhly 250 tisíc, provoz zařízení významně neomezily. „Všechny naplánované akce na budovách mateřských škol byly realizovány do začátku školního roku a nezpůsobily omezení provozu školek,“ uvedl náměstek primátora pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

Živo bylo o prázdninách i ve školách. Část nových oken mají v Oblačné a U Soudu, vesecká škola má novou učebnu a v ruprechtické základce se během léta z nepoužívaného bytu školníka stal výtvarný ateliér. V několika školách pak jsou ve třídách nové podlahy, opravený povrch má i tělocvična na Sokolovské.

„Výčet úspěšných akcí a zakázek by nebyl úplný, kdybychom vynechali projektovou přípravu, kterou město realizovalo a která bude i nadále pokračovat. Například za částku téměř 4,5 milionu korun probíhají projektové přípravy do IPRÚ na školách Kaplického, Náměstí Míru, 5. Května, na MŠ Pastelka Ostašov a Beruška nebo Motýlek,“ uzavírá Kysela.

Přípravy na energetické úspory probíhají na školách U školy, 5. Května, Broumovská, Náměstí Míru a na MŠ Klášterní, odloučené pracoviště Husova, MŠ Sedmikráska. Celkově bude do konce roku do těchto příprav investováno přes 8 milionů korun.

Autoři | Foto libereckeskoly.cz

Štítky Liberec, Čtyřlístek, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec o prázdninách investoval do škol a školek. Do 50 objektů nalil 25 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.