Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Firmou roku v Libereckém kraji je výrobce elektroniky Hokami

Výrobce elektroniky Hokami získal dnes v Liberci ocenění firma roku 2016 Libereckého kraje. Titulem živnostník roku ocenili porotci Janu Havrdovou z Turnova, která je odborníkem na výrobu skla a bižuterie. Do jedenáctého ročníku soutěže se letos v Libereckém kraji přihlásilo 463 firem a živnostníků, řekl dnes mluvčí projektu Jakub Splavec. V každém kraji je udělován také titul Odpovědná firma roku, který si z Liberce odvezla firma Doska Česká Lípa. Ta se zabývá specializovanými dodávkami železniční techniky.

"Porotci na živnostnících ocenili hlavně to, že se dokážou vypořádat nejen s ekonomickou stránkou, ale že dokážou - jak už je tomu v Liberci tradicí - srdce, nadšení a dát svému podnikání velkou přidanou hodnotu," komentoval výsledky Splavec. Porota ocenila ekologickou filozofii rodinné firmy Hokami i nasazení Havrdové, která se rozhodla navzdory vyššímu věku doplnit odborné vzdělání, aby svůj um mohla předávat dál.

Liberecká firma Hokami je rodinným podnikem, který v příštím roce oslaví 20 let svého podnikání. Výrobní areál patří podle majitele k nejhezčím továrnám v zemi. "Naše jezero před továrnou jsem zatím v ČR neviděl nikde. Chováme kozy a ovce, jíme tedy jen bio a nepodporujeme konglomeráty zaměřené na vše umělé," uvedl majitel Josef Suska. Zákazníky Hokami jsou menší firmy i nadnárodní korporace, které získávají na doporučení spokojených zákazníků. "Chceme se stát konkurencí velkých světových firem a chceme dokázat, že lidé v našich zemích umí víc než jinde," dodal.

Jana Havrdová pracovala původně v Železnobrodském skle jako vedoucí kvality. Později se rozhodla založit e-shop s prodejnou české bižuterie, pak se začala sama výrobě bižuterie i věnovat. Prodejnu svých šperků propojila s vinotékou a na zámku Sychrov našla místo, svému podnikání zaslíbené. "Byla jsem mile překvapena, že se to lidem tak moc líbí a že mě spojení vínka, kávy a dobrůtek s bižuterií i v nejtěžších dobách krize uživilo," řekla Havrdová, která se rozhodla doplnit si pedagogické vzdělání, aby mohla učit technologii skla na střední škole.

Loni v Libereckém kraji v soutěži o firmu roku zvítězilo Pekařství Mikula Turnov, titul nejlepšího živnostníka regionu si odnesl umělecký sklář Bedřich Seifert z Kamenického Šenova, který se specializuje na broušení skla. Do soutěže se letos v celém Česku přihlásilo více než 6700 firem a živnostníků. Vítězové celostátního finále budou vyhlášeni 7. prosince na pražském Žofíně.

Autoři | Foto Ifirmy.cz

Štítky Liberecký kraj, Liberec, Jana Havrdová, bižuterie, soutěž, Turnov, podnikání, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firmou roku v Libereckém kraji je výrobce elektroniky Hokami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.