Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Správu libereckého OC Forum převzal Cushman & Wakefield

Správu libereckého obchodního centra Forum převzala od září společnost Cushman & Wakefield, která patří k světovým poskytovatelem realitních služeb. Správu centra zajišťuje pro nového vlastníka, kterým je od července firma Rockcastle. Forum Liberec je čtrnáctým obchodním centrem v Česku ve správě společnosti Cushman & Wakefield, spravuje také řadu kancelářských budov v Praze i logistické objekty.

Forum Liberec postavila v letech 2007 až 2010 společnost Multi Development. Nákupní centrum s obchodní plochou 47 tisíc metrů čtverečních vyrostlo na místě bývalého obchodního domu Ještěd ze 70. let minulého století. Jeho výstavba stála 1,7 miliardy korun, v roce 2011 se majitelem stala britská společnost Tesco, která byla největším nájemcem. Letos v červenci objekt prodala firmě Rockcastle za 80 milionů eur (2,162 mld Kč). Cushman & Wakefield se na prodeji podílel a zastupoval prodávajícího.

Správu centra Forum, jímž ročně projde zhruba 12 milionů lidí, bude zajišťovat lokální tým v čele s manažerem centra Tomášem Pešavou. Sídlí přímo v objektu. "Při správě se zaměřujeme na rozvoj marketingových aktivit a zajímavou skladbu nájemců. Díky tomu v centrech, která spravujeme, stoupá návštěvnost a obraty obchodníků. Růst těchto ukazatelů se tedy dá v budoucnu očekávat i u Fora Liberec," řekl vedoucí správy nemovitostí Ondřej Fukal. Cílem firmy Cushman & Wakefield je podle něj posílit pozici obchodního domu ve vztahu ke konkurenci. "Liberec patří k městům s největší nabídkou obchodních ploch na obyvatele," dodal.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Cushman & Wakefield, Liberec, obchodní centrum, Forum, Česko, Praha, Tesco, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správu libereckého OC Forum převzal Cushman & Wakefield  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.