Zveme vás na ochutnávku a prodej výrobků oceněných v soutěži „Regionální potravina Libereckého kraje". Stánek označený logem soutěže budete mít příležitost navštívit ve čtvrtek 22. září. 2016 na Dni regionálních potravin Libereckého kraje 2016. Při návštěvě stánku označeném logem Regionální potravina budete mít příležitost potraviny oceněné v roce 2016 nejen ochutnat a zakoupit, ale i se o nich a celé soutěži dozvědět mnoho zajímavého.
Během Dne regionálních potravin bude na náměstí po celý den probíhat kulturní program, jehož vyvrcholením se stane slavnostní předání ocenění "Regionální potravina Libereckého kraje". Devíti producentům, jejichž výrobky byli vybrány hodnotitelskou komisí, předá plaketu a certifikát náměstek Ministerstva zemědělství Ing. Aleš Kendík a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.
V Libereckém kraji devět nejlepších výrobků zvítězilo v konkurenci 93 produktů od 27 výrobců. Označení "Regionální potravina Libereckého kraje" nově ponese : Debrecínka od společnosti KAREL KLOUČEK ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ, Jelení klobása od společnosti FOLDA, Bio ovčí tvaroh tučný od Jany Rosenbaumové, Filounské BIO podmáslí kysané od Martina Šourka, Celozrnný koláč se sezónním ovocem od společnosti Koláčkova pekárna, Mikulův mrak od společnosti Mikula Turnov, Světoběžník JC, Cimrmanův 12% světlý ležák od společnosti Pivovar Příchovice, Český česnek z Podkrkonoší od Jana Hradeckého a Ovocný sorbet LEDA – Ostružina od Davida Stárka.
Do programu Dne regionálních potravin jsou tradičně zařazeny i soutěže o ceny a vaření s Janem Michálkem, členem Národního týmu AKC ČR, který ve svých receptech použije právě oceněné výrobky. V programu dále vystoupí Petra Černocká a Milan Drobný.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.