Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Češi ve slevách utrácejí dvakrát více než obvykle

Češi čím dál víc využívají slevových akcí. Potvrdil to i uplynulý víkend, během něhož desítky obchodů i e-shopů nabídly své zboží se slevou od 20 až do 70 %. V porovnání s běžným víkendem tak Češi utráceli ve slevových akcích dvakrát tak více. Vyplynulo to z interních dat Equa bank.

Největší zájem měli během uplynulého víkendu Češi o oblečení a obuv. Počet transakcí za tyto produkty vzrostl oproti běžnému víkendu o více než 94 %. Průměrně za zboží Češi zaplatili 900 korun, což je o 27 % víc, než při běžných nákupech tohoto typu. Velký zájem byl také o elektroniku, kde se počet transakcí zvýšil o 45 %, a o doplňky či vybavení do domácnosti, kde transakce vzrostly o 39 %.

„Statistiky potvrzují, že si Češi rádi počkají na slevy, poté berou obchody útokem a ze svých peněženek vydají mnohem více peněz. Podle toho, co Češi nakupují, což jsou zejména oděvy, ale také kosmetika či vybavení do domácnosti, lze odvodit, že nákupy v akcích přitahují více ženy než muže,“ říká Tomáš Veselý, ředitel depozitních produktů Equa bank.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Equa bank

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Češi ve slevách utrácejí dvakrát více než obvykle  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.