Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zraněného Čecha v rumunských Karpatech se podařilo zachránit i díky tísňové lince 112 Libereckého kraje

Záchranu života až v rumunských Karpatech organizoval v úterý dispečink linky 112 krajského operačního střediska Libereckého kraje. Právě v úterý večer havaroval Čech s offroadem ve špatně přístupném terénu v rumunských horách. Informaci na tísňovou linku zavolal jeho známý, který záchranářům předal kontakt na poraněného muže.

„Operátorka linky 112 se ihned s mužem v Rumunsku spojila a snažila se vytěžit maximum informací potřebných pro záchranu. Operátorce se podařilo muže v horách lokalizovat a během hovoru zjistit tolik potřebné GPS souřadnice. Ty poté byly předány rumunské 112 do Bukurešti,“ shrnula mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Po celou dobu byl ve spojení český a rumunský dispečink, který řešil pohyb sil a prostředků na místo nehody v nepřístupném terénu. Po sedmé hodině večerní se podařilo záchranným složkám dorazit ke zraněnému. „Muži byla poskytnuta první předlékařská pomoc, stabilizovány jeho životní funkce a pacient byl připraven na transport do nemocničního zařízení,“ uzavřela Štrauchová.

Foto HZSLK

Štítky Karpaty, Liberecký kraj, Rumunsko, Bukurešť, tísňové volání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněného Čecha v rumunských Karpatech se podařilo zachránit i díky tísňové lince 112 Libereckého kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.