Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vězni z vazby pomáhají vylepšovat Liberec. Vyčistili třeba parčík ve Frýdlantské

Je to už nějaký čas, co Liberec navázal spolupráci s místní vazební věznicí. Její svěřenci tak pomáhají zvelebovat nejrůznější místa v Liberci, na které město nedokáže sehnat prostředky, vlastní síly, nebo čas. V posledních dnech tak vězni pomáhali na několika místech.

Jedním z nich byl park ve Svojsíkově ulici, kde upravili plochu menšího dětského hřiště. „Hřiště tak může být opatřeno novým povrchem a dvěma novými herními prvky,“ uvedl Michal Vinař z Odboru ekologie a veřejného prostoru liberecké radnice.

Vězni ale pracovali i v parku u Zahrady vzpomínek, v ulici Gagarinova, kde se také staví nové dětské hřiště nebo v parčíku ve Frýdlantské ulici u památného stromu. „Celou plochu kompletně vyčistili od náletových dřevin, nepořádku a zbytků stavebních prvků,“ uvedl Vinař. Proluka se teď dočká opravy poškozeného zábradlí a úpravy celého prostoru.

„Na základě výše popsané dobré spolupráce se odsouzení v nadcházejících týdnech budou účastnit dalších akcí a pomáhat tak zvelebovat i jiná místa v našem městě,“ uzavřel Vinař.

Autoři | Foto MML

Štítky Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vězni z vazby pomáhají vylepšovat Liberec. Vyčistili třeba parčík ve Frýdlantské  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.