Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Někdejší teenagerovský idol Jiří Mádl oslaví třicetiny

Herce Jiřího Mádla proslavily především omedie Snowboarďáci a Rafťáci, kde vytvořil populární dvojici s Vojtěchem Kotkem. Mádl se však již dávno vymanil ze škatulky herce pro "náctileté", má za sebou desítky filmových a televizních rolí, zkušenost moderátora i režijní debut. Někdejší teenagerovský idol Mádl oslaví 23. října třicáté narozeniny.

Českobudějovický rodák s herectvím začal již jako student gymnázia. Později vystudoval obor sociální a masová komunikace na Univerzitě Jana Ámose Komenského v Praze. V současnosti má na svém kontě řadu filmových (Bathory, Gympl, Vejška, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků, Probudím se včera, Colette) a televizních (Láska rohatá, Gangy Berlína) rolí, zahrál si i v televizních seriálech (Soukromé pasti, Znamení koně, Borgia). Nyní je možné vidět Mádla ve snímku Vlk z Královských Vinohrad, což je poslední film režiséra Jana Němce, který zemřel letos v březnu. Mádl je v tomto autobiograficky laděném snímku Němcovým alter egem Johnem Janem.

Mádl také píše scénáře, divadelní hry a skládá písničky. V dubnu 2004 přišel do kin jeho autorský a režijní debut Pojedeme k moři, který zhlédlo 88.000 diváků. Film získal řadu cen na domácích i zahraničních festivalech - na plzeňském Finále, ve Zlíně, v Ostrově, na přehlídce debutujících filmařů v ruském městě Vologda, v Soulu či v chorvatském Motovunu.

Autoři | Foto Femina

Štítky Jiří Mádl, Vojtěch Kotek, Jan Němec, Univerzita Jana Amose Komenského Praha, Gympl, Jak se krotí krokodýli, Praha, Colette, Probudím se včera, Berlín, Soukromé pasti, Pojedeme k moři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Někdejší teenagerovský idol Jiří Mádl oslaví třicetiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.