Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vraťte se do dětských let s retro konzolí Nintendo NES

Po více než třiceti letech se do obchodů vrací legendární konzole Nintendo Entertainment System (NES). Vzhledově je od staré verze skoro nerozeznatelná. Zahrát si na ní můžete klasické hry, jako jsou Super Mario, Donkey Kong, Pac-Man a další.

Nintendo oznámilo své plány o vydání konzole NES už někdy v červenci. Oficiálně ji však pustili do obchodů až 11. listopadu. Celý název staronové konzole zní Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment Systém.

Největší kouzlo konzole je v tom, že si můžete zahrát hry, které jste hráli jako malí. Zároveň díky nepozměněnému vzhledu se doslova vrátíte do svých dětských let. Dokonce i ovladač vypadá stejně jako před třiceti lety. Pokud tedy máte dost všech nových graficky náročných her a chcete se odreagovat u nějaké té klasiky, tak je pro vás tahle konzole jasnou volbou.

Konzole obsahuje celkem třicet her. Tento počet je konečný, protože chybí možnost instalovat si další hry. I přesto si ale milovníci retro her přijdou na své. Předinstalované jsou nejznámější hry. Skoro všechny, na které si vzpomenete. Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Donkey Kong, Pac-Man, Balloon Fight, Ice Climber, Mario Bros a spousta dalších.

Novinkou bude možnost využívat ve hrách checkpointy. Což jsou záchytné body, ve kterých si hru uložíte. Vyhnete se tak nervům a opakování jednotlivých úrovní pořád dokola. Kdykoliv tak můžete hru přerušit a neztratíte svůj postup.

Někdo může tvrdit, že stejně to už nemá své kouzlo. Konzoli si připojíte k televizi přes HDMI kabel a hrajete hry v krásném rozlišení. Můžete, ale taky nemusíte. Naprostou vychytávkou je možnost zapnout CRT mód, při kterém se budou hry zobrazovat jako na staré CRT televizi. Pro „plnohodnotný“ zážitek si můžete obraz přepnout i na rozlišení 4:3.

V České republice si zatím musíme na Nintendo Classic Mini chvíli počkat. V některých českých online e-shopech hlásí, že zboží budou mít na skladu až po novém roce. Pokud si ale zagooglíte, tak najdete obchody, které vám konzoli doručí do Vánoc. Právě o Vánocích můžete svým dětem udělat radost a ukázat jim jaké hry jste hráli v jejich letech. A pokud je s retro konzolí nenadchnete, tak si s ní určitě vyhrajete alespoň vy. 
Zdroj: http://www.olomouckadrbna.cz/zivot-a-styl/technologie/3701-vratte-se-do-detskych-let-s-retro-konzoli-nintendo-nes.html?utm_source=copy

Autoři | Foto games.tiscali.cz

Štítky Nintendo, retro, Nintendo Entertainment System, obchod, Donkey Kong, Super Mario, Vánoce, The Legend of Zelda, Česko, Bogdan Raczynski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vraťte se do dětských let s retro konzolí Nintendo NES  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.