Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Frýdlant má nejkrásnější radnici v republice. Rozhodla o tom odborná porota

Liberecký kraj má opět jedno nej! Nejkrásnější radnicí České republiky se v nedávném hlasování stala novorenesanční radnice ve Frýdlantu. Rozhodla o to odborná porota, složená z renomovaných architektů. Slavnostní vyhlášení proběhlo včera v hotelu Voroněž v Brně.

Soutěž probíhala ve dvou kategoriích – hlasování odborné poroty a hlasování veřejnosti. Veřejnost i porota vybírala zvlášť „Nejkrásnější obecní úřad 2016“ a „Nejkrásnější radnici 2016“.

V hlasování veřejnosti, které probíhalo na internetu a do kterého se zapojilo téměř 20 tisíc hlasujících, uteklo Frýdlantu o pouhých 50 hlasů třetí místo. V kategorii odborné veřejnosti ale neměla frýdlantská radnice konkurenci.

„Těší nás to o to víc, že letos má radnice 120. výročí dostavění. U nás ve Frýdlantu víme, jak krásnou radnici máme. Ale jsme rádi, že to teď vědí i na Moravě a minimálně také ve městech, které se do soutěže zapojily. Věřím, že vítězství podpoří cestovní ruch a přivede do města další návštěvníky, kteří se budou chtít o kráse radnice přesvědčit osobně. Třeba příští rok v květnu během Valdštejnských slavností,“ řekl místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Frýdlant za prvenství získal nejen pamětní list, ale také designovou lavičku od společnosti mmcité. O tom, kterou část Frýdlantu bude zdobit, zatím není rozhodnuto.

Foto Silvie Lintimerová

Štítky Frýdlant, radnice, porota, Liberecký kraj, Česko, Brno, Voroněž, Jiří Stodůlka, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant má nejkrásnější radnici v republice. Rozhodla o tom odborná porota  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.