Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nový park v centru Liberce? Vznikne na místě zanedbaného koutu Na Bídě

Patříte k těm, co by v Liberci přivítali více zeleně? Pak se můžete radovat. V ulici Na Bídě totiž vznikne nový park. Tedy vlastně už vzniká, i když zatím jen na papíře. Pokud ale vše dopadne, najdete ho na místě dnes zpustlého a zarostlého koutu na rohu ulic Na Bídě a Oblačná.

"Část pozemku je zarostlá keři a nálety a zapadlý cíp si oblíbili bezdomovci, po kterých zůstává nepořádek. To vše by se mělo do dvou let změnit," řekl mluvčí magistrátu Jan Král.

Pozemek není města, ale občanského sdružení D.R.A.K, které s nápadem přeměnit místo na park přišlo. "Město do pozemků nemůže investovat přímo, ale je možné je podpořit z dotací. Zatím jsme přispěli z Ekofondu na studii, ke které se nyní mohli místní obyvatelé vyjádřit a přidat svoje podněty,“ uvedla náměstkyně primátora pro územní plánování, veřejnou zeleň a životní prostředí Karolína Hrbková.

A jak by měl park v budoucnu vypadat? V plánu je vysazení nových dřevin, umístění laviček a vylepšení současné cesty také vybudování dětského koutku a hřiště na pétanque. „Do spodní části bychom rádi umístili posilovací stroje. Naše sdružení pracuje s postiženými, měly by tam být tedy takové stroje, které mohou využít i vozíčkáři,“ doplnil předseda sdružení Ladislav Kořínek s tím, že pokud se během příštího roku připraví projektová dokumentace a podaří se sehnat peníze, mohl by park vzniknout v roce 2018.
 

Autoři | Foto MML

Štítky Liberec, Jan Král, Ladislav Brom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový park v centru Liberce? Vznikne na místě zanedbaného koutu Na Bídě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.