Aktuálně

Atraktivní, ale těžký los pro Jablonec. Ve čtvrtfinále poháru přivítá Slavii více...

Tygři ustáli nápor Třince a vrátili se na druhé místo tabulky více...

Při požáru zachránil liberecký hasič Roman Kostelňák dítě, dostal medaili HZS více...

Dívenka nastoupila v Jablonci cestou na hudebku do špatného autobusu, pomohli strážníci více...

Čeká nás zatažený víkend s přeháňkami. Teploty půjdou nahoru více...

Policie zná příčinu diskotéky na Bílém Kameni. Šlo o závadu na mrazícím zařízení více...

Asfaltové hřiště na Králově Háji čeká proměna. Nadchnout má děti i jejich dozor více...

Prales na Ještědu se rozroste o 4,5 hektaru. Spolek vyjde výkup na milion více...

Pohotovosti převezmou zdravotní pojišťovny. O všechny v kraji ale nestojí více...

Mladý liberecký kuchař vyhrál na největší slovenské gastronomické soutěži

Autoři | Foto Clarion Grandhotel Zlatý Lev

Velká postava české gastronomie možná vyrůstá v Liberci. Mladý kuchař Jan Žídek totiž po listopadovém úspěchu na Olima Cup 2016 vyhrál zlato na největší slovenské gastronomické soutěži na Slovensku Žilinská gastronomická jeseň v kategorii Junior. Student Střední školy gastronomie a služeb v Liberci roste pod rukama šéfkuchaře Grandhotelu Zlatý Lev Roberta Sklenáře. A právě ten ho na soutěže připravuje.

Žídek ohromil porotu na Slovensku soutěžním pokrmem steaku z jelení svíčkové na omáčce z čerstvých malin s pečenou dýní, kaštany a vlašskými ořechy. Pro studenta druhého ročníku gastronomické školy přitom nejde o první úspěch. Už v listopadu vyhrál v kategorii Kuchař kadet Olima Cup 2016.

„Honza musí zvládnout celou přípravu třech porcí jídla naprosto automaticky, nervozita a publikum vždy podmínky ztěžují, takže tady platí dvojnásob těžko na cvičišti, lehko na bojišti,“ komentoval úspěch svého svěřence Robert Sklenář.

Soutěž Žilinská gastronomická jeseň je největší kuchařskou soutěží na Slovensku, letošní 5. ročník nabídl kromě soutěžního klání také ukázky cukrářské výroby, ochutnávku vín, a představil novinky ze světa gastronomie a aktuálních trendů ve vaření.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky soutěž, gastronomie, Liberec, Jan Žídek, Slovensko, kuchař

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.