Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rychlá rota uklízí Liberec. Odváží odpad i suť nebo prořezává keře

Už od května můžete v ulicích Liberce zahlédnout speciální pracovní skupinu. Ta neřeší dlouhodobé úkoly, ale vyráží vždycky tam, kde je zrovna potřeba. Uklízí odpad nebo hromady suti, natírají zábradlí nebo prořezávají keře, které zasahují do chodníků.

Tahle skupina zkrátka dělá věci, které jsou potřeba udělat hned a nelze je s dostatečným časovým předstihem naplánovat. „Cílem vytvoření pracovní skupiny je snaha provádět tyto práce bez odkladu, a tím zkrátit časové lhůty k realizaci podnětů i ze strany obyvatel města. Tím také dojde ke zlepšení zavedené praxe, která spočívá v někdy až příliš zdlouhavé realizaci prací, které město zařazuje do plánu údržby s externími dodavateli,“ popisuje David Novotný, vedoucí Odboru správy veřejného majetku.

„Jsem spokojen, že jsem pomohl zlepšit stav veřejných prostranství. Termíny realizací prací, žádaných obyvateli města, se proto zrychlily,“ řekl náměstek primátora Tomáš Kysela, který tuto pracovní skupinu navrh sestavit.

Díky kladný ohlasům bude rychlá rota působit i nadále. „Obdobné práce  mají být realizovány i v dalším období, a to nejen na plochách veřejné zeleně, ale i na komunikacích a objektech ve vlastnictví města Liberce,“ doplnil primátor města Tibor Batthyány.

Autoři

Štítky Liberec, David Novotný, Tibor Batthyány, keř, odpad, suť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychlá rota uklízí Liberec. Odváží odpad i suť nebo prořezává keře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.