Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Zemřel legendární učitel Gymnázia F.X. Šaldy Lubomír Franc

V neděli 26. prosince náhle zemřel dlouholetý pedagog libereckého Gymnázia F.X. Šaldy Lubomír Franc. Chemik a biolog byl mezi studenty oblíbený nejen pro vysokou úroveň výuky, ale i pro osobitý smysl pro humor a originální hlášky. Rozloučení proběhne 5. ledna ve 14 hodin v kostele sv. Antonína Paduánského v libereckých Ruprechticích.

„Pokud platí Dawkinsova teorie memů, pak je pan Franc nesmrtelný, a pokud ne, nevadí. Stopa, kterou zanechal na našem gymnáziu, je nesmazatelná. Pozitivně ovlivnil celé generace studentů a mnoho svých kolegů. Budeš nám moc chybět, Luboši,“ napsal admin facebookové stránky Biologie GFXŠ.

Pěkná hodnocení má Franc i na webu hodnoceniucitelu.cz. „Je to dobrý člověk, jsem ráda, že jsem ho v životě potkala. Má velké odborné znalosti . Jeho hodina byla spíše na úrovni vysokoškolské,“ stojí v jednom z nich. „Nejlepší učitel na škole, dokáže člověka podpořit, předmět ovládá a výkladem zaujme. Naučí, je férový, hodný, ale zásadový. VZOR!“ oceňuje další.

Autoři | Foto Facebook/Biologie GFXŠ

Štítky Lubomír Franc, Antonín z Padovy, Ruprechtice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel legendární učitel Gymnázia F.X. Šaldy Lubomír Franc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.