Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ruina domu, který se včera zřítil v Novém Boru, už nemusela stát. Demolici vždy zatrhly úřady

Ruina domu, který se v sobotu dopoledne pod tíhou sněhu zřítil na třídu T. G. Masaryka v Novém Boru, půjde k zemi. Nařídil tak statik, který trosky budovy prohlédl. Hlavní silnice zůstane do odvolání z bezpečnostních důvodů uzavřena. Torzo domu teď hlídají strážníci městské policie, kteří mají zabránit tomu, aby do domu nikdo nemohl vniknout.

Hlavní silnice je neprůjezdná ve směru na Českou Lípu od cukrárny po Sokolovnu. Řidiči jedoucí od České Lípy do Nového Boru musí volit objízdnou trasu.

Dům ale nejspíš co nevidět půjde k zemi. „Statik nařídil majiteli zbourání části stěn. K tomu si musí najmout firmu,“ dodal novoborský starosta Jaromír Dvořák. Podle něho město jedná o demolici už pět let. „Přestože jsme argumentovali ohrožením zdraví, je nedotknutelnost soukromého vlastnictví nejvyšším principem naší legislativy,“ doplil starosta.

Město podle starosty třikrát žádalo stavební úřad o výměr k likvidaci. Majitel se vždy odvolal ke krajskému úřadu, který jeho odvolání pokaždé uznal.

Foto HZSLK | Zdroj ČTK

Štítky dům, Nový Bor, Tomáš Garrigue Masaryk, Česká Lípa, Jaromír Dvořák, Sokolovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruina domu, který se včera zřítil v Novém Boru, už nemusela stát. Demolici vždy zatrhly úřady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.