Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přívaly sněhu v Liberci odstraňuje stovka lidí. Od pátku napadlo 40 centimetrů

Liberec se potýká s množstvím sněhu. Technické služby do terénu poslaly více než sto lidí, přesto to nestačí. Přes víkend napadlo čtyřicet centimetrů sněhu, město teď hledá posily, které by pomohly uklízet především chodníky.

Na úklid některých chodníků Technické služby přímo rezignovaly, sníh totiž není kam odklízet. „Celý úsek od Malodoubské ulice až na konečnou v Horním Hanychově je příliš úzký a na mnoha místech tramvaje řežou bariéry,“ popisuje náměstek pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

A podobné je to i v centru města třeba v ulici 5. května. „Liberec trápí provádění zimní údržby chodníků.  Malá mechanizace, kterou využíváme právě na úklid chodníků, je v důsledku velkého spadu sněhu na hraně strojních možností. V zúžených místech dochází k velkému zatížení mechanizace, a proto je potřeba v určitých lokalitách  města, ale především na sídlištích, přistoupit ke zvýšenému využití ručního odklízení sněhu s dalším využití externích mechanismů a lidských zdrojů,“ vysvětluje Kysela. 

Na mnoha místech zase řidiči nevidí přes hromady sněhu do křižovatek a problémem jsou i stále se zužující profily silnic. Pracovníci Technických služeb se nyní soustředí na to, aby sníh ze silnic a chodníků odklidili, v příštích dnech by pak měl sníh z ulic města mizet. Město na to hodlá najmout další síly. „Vzhledem k přihlédnutí k aktuální předpovědi počasí má dojít k ustávání sněžení. Proto podle operačního plánu zimní údržby převezme koordinaci nad řešením problémů, vzniklých ze zimní údržby, operační štáb. Ten je tvořen zástupci města, policie,  technických služeb, svozové společnosti a dopravního podniku,“ dodal Kysela.

Autoři | Foto

Štítky Liberec, chodník, Liberec XIX-Horní Hanychov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přívaly sněhu v Liberci odstraňuje stovka lidí. Od pátku napadlo 40 centimetrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.