Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žádní nepřizpůsobiví ani uprchlíci. Z bývalého Cedronu bude opět hotel

Roky opuštěný a chátrající hotel Cedron dostal naději. Už v prosinci bylo vidět, že se něco děje. Hotel totiž má nového majitele, který chce provoz znovu obnovit. Nyní probíhá vyklízení objektu a bourací práce. Rekonstrukce potrvá zhruba dva roky.

Cedron nikdy příliš nefungoval. Důvodem je zřejmě poloha na křižovatce v Hrabačově. Jakž takž byl otevřený naposledy před více než deseti lety, kdy se jmenoval Hotel Dobré dny. To ale dlouhého trvání nemělo a Cedron, pojmenovaný podle nedalekého potoka, chátral. V posledních letech se v něm zabydleli bezdomovci, před nějakou dobou v něm dokonce hořelo.

Hotel se také postupně stával terčem ledajakých fám. V roce 2012 se do něj prý měla nastěhovat velká skupina Romů. Tehdejší starosta Jilemnice Richter se pak důrazně ohrazoval. A skutečně, žádní Romové nedorazili. V poslední době se opět mluvilo o Romech, nepřizpůsobivých a navíc ještě o uprchlících. Zdá se, že ani v tomto případě to nebude tak horké.

A co tedy z Cedronu bude? Nový majitel Rudolf Voldřich v něm chce opět hotel. A bude to hotel typu garni, který se specializuje především na ubytování a ze stravovacích služeb nabízí prakticky jen snídaně. Podle majitele v hotelu nebude restaurace. Tedy alespoň prozatím, objekt je totiž v takovém stavu, že zrekonstruovat i restauraci by bylo příliš nákladné. Prostor restaurace tak zatím zasanuje a třeba na něj dojde řada později.

Na pravidelném setkávání města s obyvateli občané navrhli, že by bylo fajn mít v hotelu také samoobsluhu, která v Cedronu kdysi bývala. Nový hotel by měl mít tří až čtyřhvězdičkovou úroveň.

Autoři | Foto regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz

Štítky hotel, restaurace, Hrabačov, Jilemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádní nepřizpůsobiví ani uprchlíci. Z bývalého Cedronu bude opět hotel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.