Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Odezva na song Děda je neskutečná, říká zpěvák Jakub Děkan

Bezmála 500 tisíc zhlédnutí klipu za dva týdny. To je vizitka, kterou se může pochlubit jen málokterý hudebník. Podobný úspěch zaznamenal Jakub Děkan se svým songem Děda, který se v těchto dnech objevuje v rádiích i televizi. O písničce, do které podle svých slov vložil kus sebe, se teď mladý zpěvák rozpovídal Liberecké Drbně.

Kubo, vyslal jsi do světa nový klip, řekni nám o něm něco víc.

Jedná se o píseň a klip, která je věnovaná mému dědovi. Je to jakási forma dopisu tam nahoru, protože děda již není nějakou dobu mezi námi.

Kde všude se natáčelo a jak dlouho celé natáčení trvalo?

Jelikož produkce není zdejší, ale ze Středočeského kraje, konkrétně z Kutné Hory, tak se natáčelo na dvě session po třech dnech. V klipu je vidět Liberec a okolí, konkrétně například vratislavský hřbitov, přehrada Fojtka a její okolí, a nebo taky chata jedné naší známé, která se nachází právě nedaleko přehrady.

PSALI JSME: V novém singlu Jakuba Děkana se skrývá možná víc, než se zdá 

Kdo si v klipu kromě tebe zahrál?

Roli mého dědy v klipu obsadil můj kamarád a výborný muzikant František Bažant, roli mě jako vnuka Samuel Josef Glombík. Dále se v klipu objevuje pán na vozíku, což je bývalý automobilový závodník pan Berger, který po jednom ze závodů skončil na vozíku. Byl svědkem na dědově svatbě, je kmotrem maminky, a zároveň dědečkem klávesáka JD bandu.

Jaká je odezva po pár dnech od zveřejnění?

Odezva je neskutečná. Přichází mi strašně moc různých podobných příběhů, které lidé zažili nejen se svým dědou, ale i s dalšími členy rodiny. Je mi ctí, že mohu být ten, který si může všechny tyto příběhy přečíst a pomocí tohoto songu uklidnit emoce, jenž v těchto lidech jsou.

Co plánuješ v nejbližší době? Je v plánu nahrávání nějakého dalšího songu?

V nejbližší době plánuji dopsat pár sólo věcí, jenž mi chybí na první desku a opět se těším na spolupráci s Ondřejem Žatkuliakem, u kterého bych rád nahrál další singl Lea. Zároveň také zanedlouho vyrážím na společnou tour s Pekařem, na kterou se už opravdu moc těším!

Foto Tomáš Karlík

Štítky Jakub Děkan, Drbna.cz, Středočeský kraj, Kutná Hora, Liberec, Fojtka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odezva na song Děda je neskutečná, říká zpěvák Jakub Děkan  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.