Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Akční záchranáři a policisté přilákali desítky zvědavců

Dokáže policejní pes skutečně dohonit zloděje? Musí i cyklisté dodržovat na silnici předpisy? Je těžké oživit člověka? Odpovědi nejen na tyto otázky se dozvěděli návštěvníci zábavného dne s Městskou policí Liberec, který se odehrál poslední květnový víkend.

„Program byl určený hlavně rodinám s dětmi. Každý se mohl zábavnou formou seznámit s činností městské policie, s dopravně-preventivními projekty, nebo některými složkami integrovaného záchranného systému,“ popsala za pořadatele Anna Böhmová. Přestože počasí akci dvakrát nepřálo, nejen Liberečané se dostavili se v hojném počtu.

„Děti se proháněly na kolech, odstrkovadlech a motokárách, za asistence záchranářů z Water Rescue Liberec sjížděly po laně zavěšeny na kladce, se členy Červeného kříže oživovaly figurínu a s Týmem silniční bezpečnosti Libereckého kraje nahlížely do tajů deformačních zón a ochranných prvků v předváděcím automobilu,“ vyjmenovala Anna Böhmová. Návštěvníci také viděli ukázkové jízdní kolo a naučili se, co v provozu smí či nesmí.

Nechyběl ani program pro maminky, slečny a dívky, které se naučily jak o sebe pečovat a jak se zdravě stravovat. Nechybělo ani pár soutěží se sladkou odměnou a ukázky techniky městské policie. Na závěr strážníci připravili ukázky zákroků na ulici s využitím sebeobranných technik a služebního psa.

„Za to patří hlavní dík našim neohroženým figurantům, kteří v roli pachatelů snášeli páky, kopance a útoky dvou psovitých šelem. Máme radost z povedené akce a zvláštní dík patří vstřícnosti sponzorů, díky kterým zde byla pestrá nabídka odměn pro děti,“ doplnila Anna Böhmová.

Štítky Liberec, Adolf Bohuslav Dostal, Červený kříž, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akční záchranáři a policisté přilákali desítky zvědavců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.