Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bláhův ořechový dort potravinářskou inspekci nepotěšil

Oříškový dort bez oříšků. Tak by se dal bez nadsázky označit dorty libereckého Pekařství a cukrářství Bláha, na který si posvítila Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Ořechovou podkovu prodávalo za 130 korun pekařství v Mladé Boleslavi. Podle rozboru však dort obsahoval pouze stopové množství ořechů.

„Přestože byl dort označen jako ořechový, byl obsah vlašských ořechů pod mezí stanovitelnosti a lískové ořechy byly obsaženy pouze ve stopovém množství,“ popsal mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Ořechy byly nahrazeny arašídy, což jsou semena luštěniny podzemnice olejné. Nejedná se tedy o ořechy.

Inspekce, která pekařství navštívila 17. července, označila osmisetgramový dort jako nevyhovující a zařadila ho mezi falšované zboží, kde je klamán zákazník.

Aktualizace - 9. září: 

Do redakce dorazila během úterý reakce samotného pekařství, kterou zveřejňujeme v kompletním znění. 

Reakce na článek v Liberecké drbně
… i mistr cukrář chybuje / aneb reakce na článek Bláhův ořechový dort potravinářskou inspekci nepotěšil / ARAŠÍDY, BURÁKY nebo BURSKÉ OŘÍŠKY tak se dá nazvat podzemnice olejná v obchodech řazená k suchým skořápkovým plodům. 24 let, kdy se snažím pracovat na kvalitě naší řemeslné výroby a naslouchám Vašim požadavkům tedy požadavkům zákazníka, který nám pomáhá budovat naší firmu, žiji v domění / možná jako většina z Vás /, že burský oříšek patří mezi skořápkové plody – ořechy.

Až bdělá kontrola ČZPI mne upozornila na můj omyl, za který se všem našim zákazníkům omlouvám. Záměrem nikdy nebylo úmyslně podvádět naše zákazníky, ale nabídnout onu specifickou chuť.

Ujišťuji Vás, že na všech našich prodejnách již máme tento dort označen správně a zároveň nabízíme možnost ten samý dort vyrobit výhradně z ořechů / vlašská nebo lísková jádra /.

S pozdravem Váš Jiří Bláha

Štítky dort, ořechy, podzemnice olejná, Jiří Bláha, Státní potravinářská inspekce, Mladá Boleslav, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tasmansky Czert

Někdo se snad diví? Nejhorší firma ve městě už řadu let.

Pondělí, 8. září 2014, 13:29Odpovědět

Bláhův ořechový dort potravinářskou inspekci nepotěšil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.