Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Blesk zapálil v pondělí večer dům, škoda jde do stovek tisíc

Bouřka, která se včera prohnala nad Libereckým krajem, nepáchala velké škody. Hasiči měli práci především na Jablonecku, kde blesk zapálil rodinný dům ve Mšeně nad Nisou. Požár způsobil škodu v řádech několika stovek tisíc korun, nikomu z obyvatel se ale nic nestalo. Na místě zasahovala trojice jednotek hasičů.

Blesk do domu udeřil v pondělí před devátou hodinou večerní. „Hasiči odpojili objekt od elektřiny a plynu a začali s hasebními pracemi půdního prostoru, při kterých jim pomohl především automobilový žebřík. Část střechy bylo nutné rozebrat a dohasit skytá ohniska, která hasiči vyhledávali termokamerou,“ shrnula mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Požár se hasičům podařilo lokalizovat po půl jedenácté, zcela zlikvidován byl chvíli po půlnoci. Aby otevřenou střechou do domu nepršelo, udělali hasiči ještě provizorní zakrytí.

Vyšetřování ukázalo, že blesk sjel na půdu domu po anténě. Škoda je odhadnuta na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou více než desetinásobné.

Štítky dům, Blesk, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Mšeno nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blesk zapálil v pondělí večer dům, škoda jde do stovek tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.