Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chátrající vnitroblok v Okružní ulici opraví místní za své

Nájemníkům bytů v okolí Okružní ulice pomalu dochází trpělivost. Vnitroblok mezi domy už několik let chátrá a jeho rekonstrukce byla ještě nedávno v nedohlednu. Sdružení Dvoreczech se teď rozhodlo, že vezme rozlehlý prostor mezi trojicí ulic do svých rukou a vnitroblok na vlastní náklady zrekonstruuje.

„Tento pozemek zůstal paradoxně městu i poté, co byly okolo stojící domy privatizovány. V roce 2006 se město Liberec pokusilo pozemek prodat. Zastupitelé ale nakonec podlehli tlaku místních obyvatel a vnitroblok ponechali ve vlastnictví města s tím, že rezidenti budou o něj pečovat,“ vysvětlil náměstek Jiří Šolc.

Tento záměr však nějak nevyšel. Plocha mezi domy v současnosti slouží k parkování automobilů místních a je spíš ostudou. Přerostlá tráva, povalující se odpadky a rozbité herní prvky hyzdí rozlehlý prostor. „Věřil jsem, že se lidé, kteří zde bydlí, o něj začnou starat. Nyní jsem už jako náměstek napsal vlastníkům bytových jednotek a opakovaně je vyzval k řešení situace,“ dodal náměstek Jiří Šolc.

Už v minulosti žádala řada místních vedení města, aby situaci řešilo. Na odkoupení pozemku od města se totiž nájemníci okolních domů nebyli schopni dohodnout. Místní občanské sdružení Dvoreczech před nedávnem přišlo s návrhem, že městský pozemek upraví lidé ze sdružení sami za vlastní finance. Mělo by zde vzniknout hřiště pro děti a mládež i odpočinkové plochy pro ostatní obyvatele.

Samotný návrh se líbí i vedení města. Sdružení plánuje setkání v neděli 22. září od šesti večer ve vnitrobloku domů. Zájemci, kteří chtějí pomoci, mohou volat přímo organizátorovi Davidu Jirouškovi na telefon 723 254 490 nebo mu psát na mailovou adresu dvoreczech@seznam.cz. Ačkoliv to nevypadá, v okolí vnitrobloku tvořeného ulicemi Metelkova, Okružní a Jungmannova je zhruba šest stovek bytů.

Kde se bude rekonstruovat?

Štítky Liberec, okružní, vnitroblok, dům, pozemek, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chátrající vnitroblok v Okružní ulici opraví místní za své  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.