Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chrastava je zas slavná, může za to herec

Satirický maxisingl nazvaný Klausničky pokřtili před pár dny pánové David Suchařípa a Libor Petrů. Herec si spolu se zpěvákem a moderátorem v jedné osobě tak trochu dělají legraci z bývalého prezidenta Václava Klause.


O jeho působení na prezidentském postu napsali hned čtyři písničky a jedna z nich opět připomíná i kuličkovo - střelecký incident v Chrastavě.

„Při vymýšlení textů jsme si říkali, že přeci první, kdo je na řadě, je náš prezident. Napsali jsme čtyři písničky, není to nic zlého, je to spíš vtipné. Politici žijí v jiném světě a můžou cokoli, my jako plebejci jsme se k tomu vyjádřili,“ vysvětlil krátce po nahrání alba herec David Suchařípa.

Už názvy skladem napovídají, o čem asi tak písničky hovoří – Propiska z Chile, Druhá propiska, Amnestie a Chrastava.

V písničce pojmenované po městě na Liberecku si recesisté berou na paškál dění ohledně „atentátu“ na prezidenta, kdy mladý dělník Pavel Vondrouš vypálil z kuličkové pistole na prezidenta Václava Klause v roce 2012 při návštěvě Chrastavy. Nezareagovala tehdy ani ochranka, ani policie a střelec z místa v klidu odešel. Nedávno byl za svůj čin odsouzen za výtržnictví a dostal podmínku.

„Pro mě je hit určitě Chrastava,“ dodal Suchařípa. Megasingl si můžete pořídit jedině při vystoupeních dua David Suchařípa a Libor Petrů. K mání je za 180 korun. V běžném obchodě jej nekoupíte.

David Suchařípa je především ale herec. Aktuálně hostuje také v Liberci, v inscenaci Nevěra podle Ingmara Bergmana. Představení mělo premiéru letos v květnu. Po prázdninové pauze jej můžete vidět 10. září, kdy Nevěru uvedou v Malém divadle v Liberci.

Napsala Růža Rumělková

Štítky Chrastava, herec, David Suchařípa, Václav Klaus, Ingmar Bergman, Pavel Vondrouš, Chile, Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chrastava je zas slavná, může za to herec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.