Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čistka pokračuje. Z ulic Liberce zmizí osm heren

Celkem osm provozoven loterií, sázek nebo výherních hracích automatů zmizí z mapy Liberce. Rozhodlo tak včerejší zastupitelstvo, které odsouhlasilo novou vyhlášku. Od listopadu si tak „bedny“ nezahrajete v ulicích Františkovská, Hrdinů, Kateřinská, Letná, Výletní a na Poštovním náměstí.

Liberec proti hazardu bojuje už delší dobu. Od roku 2011 ubylo 52 adres, dalších 102 provozoven ve městě zůstává. Brzy vejde v platnost zákaz sázkových her, loterií nebo výherních hracích přístrojů i v ulicích Hodkovická a Volgogradská.

„Od roku 2011 na regulaci hazardu systematicky pracujeme, krom snižování počtu míst jsme zajistili odstranění všech světelných a zvukových reklam a to včetně jackpotů. Herny se tím stávají méně viditelné. Městská policie provozovny pravidelně kontroluje a případná pochybení okamžitě řešíme. Zároveň na území města běží měkké projekty na pomoc osobám ohroženým patologickým hráčům,“ řekl náměstek primátorky Jiří Šolc.

Štítky Liberec, Svátek svaté Kateřiny, Letná, Poštovní náměstí, Jiří Šolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čistka pokračuje. Z ulic Liberce zmizí osm heren  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.