Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do sídliště Rochlice půjde dalších padesát milionů korun

Především do úpravy veřejných prostranství rochlického sídliště půjde padesát milionů korun, které město získalo v evropských dotací. Do sídliště, kde žije deset tisíc lidí, už přitom za poslední roky přiteklo 220 milionů korun. Největším problémem je málo parkování a úzké silnice.

Sídliště bylo vyprojektováno v 70. a 80. letech, kdy nikdo nepředpokládal, že jednou bude mít auto téměř každá domácnost, a některé dokonce dvě. Další slabinou lokality je zastaralý bytový fond a velká koncentrace sociálně slabých rodin a také přistěhovalců a cizinců. 

Revitalizace sídliště začala už před deseti lety otevřením hřiště a parku, jehož výstavba přišla na čtyři miliony korun. Rekonstrukcí za téměř čtvrt miliardy prošla také škola a přilehlá sportoviště. V posledních letech se investovalo hlavně do úprav ulic, parků a dětských hřišť, přibyly desítky míst k parkování. Práce by tam měly pokračovat až do 30. září příštího roku. "Na jejich financování získala radnice další peníze díky oslabení koruny vůči euru, ale také z nedočerpaných prostředků z Integrovaného operačního programu," řekl vedoucí odboru rozvoje Michal Vereščák.

Úprav by se mohlo dočkat okolí Domu s pečovatelskou službou Burianova nebo komunikace i okolí Burianovy a Vratislavické ulice. Obyvatelé sídliště volají podle primátorky také po nové přístupové cestě k supermarketu a kruhovém objezdu, který by nahradil frekventovanou křižovatku Dobiášovy a Krejčího ulice.

Napsala ČTK a Malý ptica

Autoři

Štítky sídliště, Liberec VI-Rochlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do sídliště Rochlice půjde dalších padesát milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.