Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dobrovolné hasiče trápí nedostatek peněz a malá propagace

Dobrovolní hasiči nebojují jen se všeobecně známým nedostatkem peněz. Na nedávné schůzce s primátorkou si velitel studáneckých dobrovolných hasičů postěžoval na to, že by neuškodila větší propagace sborů. Konkrétní návrhy, jak by mohla radnice pomoci, zazní na příští schůzce na radnici.

Jak vysvětlil Josef Hazi, mezi největší problémy libereckých dobrovolných hasičů patří kromě zastaralé techniky zvyšující se průměrný věk členské základny.„Potřebujeme dorost, mladé hasiče. Dětí máme dost, jenomže jak přijde puberta, mají najednou jiné zájmy a od sboru odejdou. Z našich dorostenců zůstane v dospělém věku u dobrovolných hasičů jenom pár,“ poznamenal Josef Hazi s tím, že získávání nových členů je dnes velmi obtížné.

Evergreenem snad každého sboru je nedostatek peněz. Liberečtí dobrovolní hasiči jezdí až na výjimky automobily, starými i několik desítek let. Cisterny na tom nejsou o moc lépe. Na nové auto naposledy město Liberec přispělo v roce 2013 dobrovolným hasičům z Karlinek sumou přes 600 tisíc korun. „Stále větším problémem začíná být to, že zaměstnavatelé neradi uvolňují dobrovolné hasiče, kteří potřebují vyjet k nějaké události, z práce,“ upozornil Lubomír Popp, vedoucí oddělení krizového řízení magistrátu.

Štítky dobrovolní hasiči, peníze, Liberec, Liberec XVIII-Karlinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolné hasiče trápí nedostatek peněz a malá propagace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.