Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fanoušci map a zeměpisu mají třídenní žně v knihovně

Třináctý ročník Dnů GIS začal dnes v liberecké knihovně. Třídenní přehlídka využití moderních technologií v geografii představí projekty libereckých studentů, ukáže, kde všude se dají GIS využít a proběhnou i další přednášky či workshopy.

 

Dny GIS začaly dnes dopoledne a potrvají až do čtvrtka. „Akce je zaměřena na popularizaci geografických informačních systémů, tedy moderní technologií pro vytváření a správu geografických dat, na základě nichž se tvoří nejen mapy tištěné či elektronické, ale i specifické analýzy různých oblastí života,“ řekla Irena Košková, správkyně GIS a mapových serverů životního prostředí Libereckého kraje.

Lidé tak uvidí, kde všude jsou GISy využívané. Nejde o suché mapy, systém využívají v cestovním ruchu, krizovém řízení nebo při územním plánování.

Dopoledne jsou vždy vyhrazena pro děti ze základních a středních škol. Odpoledne může dorazit veřejnost. Na programu bude řada zajímavých přednášek. Už dnes v 17 hodin to bude přednáška Marka Řeháčka, vlastivědného badatele a publicisty, a Petra Meyera, absolventa Technické univerzity v Liberci nazvaná Staré domy Liberce hovoří - Příběhy domů starého Liberce. Ty ožily v počítači. Rozhovor s Petrem Meyerem o jeho práci si můžete přečíst zde.

Středa zase nabídne pohled do meteorologie a jejího využití geografických informačních systémů. Svůj prostor mají na Dnech GIS i hasiči, město Liberec, či Liberecký kraj.

Akce nabídne i workshopy, třeba 3D modelování budov. Součástí jsou i výstavy map a výtvarné soutěže. Pokřtí se také netradiční mapa Liberce a Jablonce, o které jsme psali tady.

Autoři

Štítky dny, gis, Liberec, 2013, přednáška, knihovna, Liberecký kraj, Technická univerzita v Liberci, žně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci map a zeměpisu mají třídenní žně v knihovně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.