Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči během sobotního dopoledne zachraňovali dvě zvířata

Nečekaně náročné sobotní dopoledne má za sebou lezecká skupina českolipských hasičů. Ta během pár hodin zachraňovala dvě uvězněná zvířata. Hasiči nejprve museli z patnáctimetrové výšky sundat vystrašenou kočku, ve druhém případě sundávali ze skalního masivu zaběhnutého psa.

Kočka se na pevnou půdu dostala po několika dnech. Podle všeho na stromě strávila pět dní. „Vzhledem k tomu, že se zvíře nedalo odchytit, musela být nakonec větev i s kočkou odříznuta a kočka zachycena do plachty,“ popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Druhý zásah byl fyzicky velmi náročný. Na horu Klíč museli hasiči vynést zhruba třicet kilogramů lezecké výbavy, díky které snesli ze skalního masivu zaběhnutého psa. „Ten se nacházel na skalní polici pod převisem. Zde byl pes navázán do smyček na postroj lezce a následně byla provedena jeho záchrana výstupem po fixních lanech pomocí lanových svěr,“ dodal zásah velitel družstva českolipských hasičů Jan Jech.

Štítky pes, kočka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči během sobotního dopoledne zachraňovali dvě zvířata  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.