Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hejnické kino jede. Loni přišlo skoro osm tisícovek lidí

Kinosál v Hejnicích a několik představení v letním kině loni navštívilo 7737 diváků. To je o tři tisíce víc než o rok dříve. V Hejnicích jsou tedy s kinem spokojeni, za celý rok bylo odehráno 172 představení, jen čtyřikrát se kvůli nezájmu diváků nepromítalo. Hejnické kino prošlo v roce 2012 nákladnou rekonstrukcí, loni dostalo nové sedačky.

Loňskou návštěvnost si pochvaluje i starosta Hejnic Jaroslav Demčák. „Na malé Hejnice se svými 2 800 obyvateli je toto číslo velmi pěkné a je to důkaz, že zachránit místní kino a podpořit tak poslední zbytek kultury ve zdejší oblasti bylo správné rozhodnutí,“ řekl.

Průměrně tak na jedno představení přišlo 45 lidí a kino vydělalo 542 tisíc korun. O rok dříve do hlediště přišlo 4714 diváků, patnáctkrát se nehrálo a kino vydělalo 183 tisíc korun.

Hejnické kino se už může srovnávat se sálem multikina. Loni totiž dostalo nové sedačky, a má i deset dvojsedaček pro zamilované páry. Digitalizací prošlo kino v roce 2012, jinak by už zřejmě neexistovalo.

Autoři

Štítky hejnice, kino, návštěvnost, představení, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejnické kino jede. Loni přišlo skoro osm tisícovek lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.