Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Je v Liberci víc čertů nebo andělů? Dnes to bylo nerozhodně

Stovky vánočně naladěných Liberečanů, kolemjdoucích turistů a hlavně malých dětí se ve čtvrtek 5. prosince zastavily před libereckou radnicí, kde zvědavě sledovaly tradiční čertovský rej, korunovaný ďábelskou elektrickou kytarou, pekelnou ohnivou show a malým ohňostrojem.

Ani děti, které přes rok zlobily, se ale nakonec čertů bát nemuseli. Rovnováhu totiž zajišťovali andělé, kteří přišli s přece jen nebeštější hudbou než čerti. Šlo o děti z flétnového souboru Apricots ze ZŠ a ZUŠ Jabloňová, které v bílých hávech, s křídly na zádech a nezbytnou svatozáří zahrály zaplněnému náměstí hned několik vánočních skladeb.

Po vzoru minulých ročníků nechyběla ani soutěž dětských kostýmů, která měla mimo jiné odpovědět na otázku, zda je v Liberci víc čertů nebo andělů. Výsledek byl zhruba nerozhodný, kolem deseti na obou stranách. Jen dětští Mikuláši tentokrát prohráli na celé čáře. Objevil se totiž jen jeden, kterému sekundoval zahraniční kolega Santa Claus.

Děti však nepřišly ani o skutečného Mikuláše. Kvůli němu ostatně přišly, což bylo nejlépe poznat, když jej s netušenou silou v hlasivkách vyvolávali. A po čtvrtém hromadném zavolání se na náměstí před radnicí skutečně objevil koňský povoz s Mikulášem, který pak vystoupal na radniční schody a za nadšených ovací pozdravil hodné i zlobivé.

Program libereckého Adventu 2013, který se koná pod záštitou statutárního města Liberec, pokračuje v neděli 8. prosince 2. adventním koncertem v obřadní síni radnice, a to hned ve dvou částech. Nejprve od 14 hodin soubory Apricots a Naštorc ze ZUŠ Jabloňová zahrají seniorům a od 18 hodin vystoupí Trio Loutna Praha s vánočním koncertem, který bude spojen se zapálením 2. adventní svíce. V pondělí 9. prosince pak na náměstí před radnicí a v ulici 5. květnazačnou tradiční vánoční trhy.

Napsal a fotil Jan Vrabec

Štítky Liberec, radnice, Santa Claus, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je v Liberci víc čertů nebo andělů? Dnes to bylo nerozhodně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.