Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kavárna se zarostlou stěnou? V Turnově mají český unikát

Českým unikátem se můžou pochlubit v turnovské kavárně Panorama Café. Oslava prvních narozenin, které proběhne 14. července od 17 hodin, bude zároveň představením nové zelené stěny. Kdo by si myslel, že jde o běžný zelený nátěr, je na omylu. V Turnově mají první vertikální zahradu v interiéru kavárny.

„Zatímco zelená barva uklidňuje, živě rostoucí rostliny navozují svěží, inspirativní a dynamickou atmosféru. A právě za takovou atmosférou lidé do kavárny chodí,“ vysvětlil své rozhodnutí experimentovat se zelenou stěnou spolumajitel kavárny Lukáš Špetlík, který je vedle kavárníka rovněž vystudovaným arboristou a zahradním architektem.

Zatímco v České republice je zelená stěna unikátem, například ve Francii není něčím neobvyklým. Obrostlé stěny tam najdete nejen v kavárnách, ale i restauracích.

„Se zelenou stěnou v Turnově se otevírá nová kapitola českých kaváren, kdy interiérovému designu budou vévodit přímo živé květiny,“ doplnil realizoval Luboš Machala z firmy ArchVegetal, která projekt připravila. Při popíjení kávy se tak můžete kochat pohledem na orchideje nebo tropické rostliny.

Na vertikální zahradu se můžete do Turnova přijet podívat každý den. Na kvalitu kávy dohlíží dvojnásobná mistryně České republiky v přípravě kávy Petra Veselá, která proškolila všechny místní baristy. Kavárna má také vlastní kávovou směs

Štítky Turnov, kavárna, káva, Česko, Francie, Petra Veselá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kavárna se zarostlou stěnou? V Turnově mají český unikát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.