Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kdo je vstřícným zaměstnavatelem? Škola v Mníšku a Hotel Petra

Vstřícnými zaměstnavateli Libereckého kraje se v letošním roce staly liberecký Hotel Petra AH, který získal cenu odborné poroty, a Základní škola a Mateřská škola Mníšek na Liberecku, pro niž hlasovala veřejnost. Novináře o tom dnes informovala Monika Palánová z Centra Kašpar, které soutěž organizuje.

Ocenění převzali zástupci hotelu a školy u příležitosti veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí Educa Myjob Liberec, který se letos koná už poosmé.

Hlavním cílem soutěže Vstřícný zaměstnavatel je šíření osvěty v oblasti rovných příležitostí a podpory znevýhodněných skupin na trhu práce. I letos hledali organizátoři firmy a organizace, které příkladným, originálním nebo odvážným způsobem vycházejí zaměstnancům vstříc při slaďování jejich pracovních povinností a osobního života. Nominováno bylo celkem pět organizací z různých sfér.

Hotel Petra zaujal porotu jedinečným propojením péče o zaměstnance v oblasti zdravého životního stylu, osobního rozvoje a vzdělávání a zejména uzpůsobením práce osobním potřebám. Hotel nabízí zaměstnancům například i hlídání dětí v soukromé Mateřské škole Petra. Porota podle Palánové ocenila i systém garantů při adaptaci nových zaměstnanců, což firmě zajišťuje minimální fluktuaci a spokojený pracovní tým.

Veřejnost zase oslovila vstřícnost školy v Mníšku při úpravách pracovního režimu vyučujících, lidský přístup k potřebám zaměstnanců i mezigenerační spolupráce ve škole. "Ostatní nominované firmy - Agentura regionálního rozvoje z Liberce, Dům dětí a mládeže Vikýř z Jablonce a českolipská společnost Everesta, si ale uznání nezaslouží o nic méně. Jejich firemní filozofie oslabuje zažité předsudky týkající se žen, mužů a různých generací v pracovním procesu a mohou být velkou inspirací pro další organizace," dodala Palánová.

Ocenění vstřícných zaměstnavatelů je jednou z doprovodných akcí veletrhu vzdělávání a pracovních příležitostí Educa 2014, který ve čtvrtek začal v liberecké Tipsport Areně. Na třídenním veletrhu se letos prezentuje kolem 60 středních a vysokých škol a učilišť nejen z Libereckého kraje, ale i ze sousedních regionů. Práci na veletrhu nabízejí také firmy a nejrůznější agentury včetně úřadu práce. V nabídce je kolem 30.000 míst nejen v Libereckém kraji, ale i v příhraničních oblastech Německa a Polska a také v dalších evropských zemích.

Napsala ČTK

Štítky Mníšek nad Hnilcom, Liberecký kraj, veletrh, Liberec, ČEZ Arena (Pardubice), Úřad práce České republiky, Dům dětí a mládeže Vikýř, Německo, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo je vstřícným zaměstnavatelem? Škola v Mníšku a Hotel Petra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.