Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Klub Kairos zve na předvánoční den otevřených dveří

Liberecký Klub příhodného okamžiku Kairos oslaví koncem prosince své první narozeniny, už tento pátek ale můžete zavítat do příjemného prostřední na den otevřených dveří. Co vše na vás 6. prosince čeká a co vlastně Kairos nabízí popisují zakladatelky Lenka Markovičová a Iva Šolcová.

Co vás vedlo k založení Klubu příhodného okamžiku Kairos?

Tato myšlenka se zrodila na základě vlastních zkušeností, kdy se nám oběma v životě postupně dařilo vystoupit ze začarového kruhu nespokojenosti, problémů a stresu. Uvědomily jsme si, že pokud chceme něco změnit ve svém životě a ve svém okolí, je potřeba začít u sebe. Tuto zkušenost jsme se rozhodly sdílet s ostatními, a tak vznikla na jaře 2011 pravidelná setkávání na téma Štěstí máme uvnitř sebe. Postupně přicházelo více lidí a my tehdy měly k dispozici jen malou místnost, kam už jsme se všichni nevešli, a tak jsme začaly hledat větší prostory. Celý projekt vznikl na základě potřeby nabídnout občanům Liberce rozmanité volnočasové aktivity zaměřené na uvolnění, nabrání nových sil a především získání nových pohledů na život.

Co vlastně znamená Kairos?

Jméno Kairos patří v řecké mytologii nejmladšímu synu nejvyššího boha Dia, který je bohem příhodného okamžiku. Zkrátka učí nás chopit se příležitosti, která se nám nabízí a nehledat jen důvody, proč něco nejde. Svět je nastaven podle vládce času Chronos. Čas podle Kairos neurčují žádné hodiny. Plyne jinak, po svém. Chronos přebývá v hlavě, Kairos v srdci. Pokud si
najdeme sami pro sebe momenty, které se rozhodneme žít podle Kairos, naše životy tím získají zcela nový rozměr.

Klub sídlí v ulici 5. Května, jak složité bylo najít vyhovující prostory?

Právě, že ani ne. V podstatě se nám opět potvrdilo to, že pokud člověk ví, co chce, tak si to k sobě přitáhne. Je důležité dělat kroky svému přání naproti a určitě nejít hlavou proti zdi. Byly momenty, kdy jsme to chtěly vzdát a žádný Kairos nezakládat, protože na cestě se objevovaly různé komplikace. Jenže vždycky přišel někdo, kdo komplikaci vyřešil, a tak jsme šly dál.

A jak lidé klub vnímají?

Ti, kteří k nám přijdou, říkají, že nic podobného tady v Liberci není a rádi se vracejí.

Proč myslíte, že by lidé měli navštívit Kairos?

Možná vystoupit ze zaběhaných kolejí - Chronosu a užít si příhodný okamžik Kairos. Naše motto, TVOŘÍME SVŮJ ŽIVOT, vyjadřuje životní postoj, který bychom rády sdílely. Každý sám za sebe jsme schopni pozitivními emocemi změnit svůj vnitřní náhled na prožívané situace, a tím měnit svou realitu vně sebe. Rády bychom tak přispěly ke zvýšení spokojenosti v životech jednotlivců, rodin, ale i k ukotvení všeobecné spokojenosti ve společnosti. Našim přáním je oslovit lidi, kteří chtějí v životě něco změnit a nevědí jak.

Čemu všemu se vlastně věnujete?

Nabízíme dopolední i odpolední aktivity pro děti i dospělé. Třikrát týdně u nás probíhá kroužek pro děti od tří do pěti let. Konají se zde různé druhy cvičení jako je jóga, Mohendžodáro, Čchi - kung, 5 PRO a tance, jako Africký tanec, Loona dance, Tribal fusion a další. Lidé k nám mohou zajít na přednášky, semináře nebo kurzy s různým zaměřením. Umožňujeme zájemcům, zpravidla začínajícím umělcům, vystavit u nás své obrazy či fotografie a hudebníkům uspořádat koncerty. Na našich stránkách www.klubkairos.com, se můžete seznámit s námi nabízenými pravidelnými aktivitami a celým programem.

Kde přicházíte k zajímavým lidem, kteří u vás vedou různé semináře, kurzy či koncerty?

Některé kurzy a semináře vedeme my, například kurzy intuitivní kresby a semináře pro ženy na téma Objevte v sobě Bohyni. Vše je v duchu našeho motta Tvoříme svůj život.

Lenka: Iva je masérka a vede otevřené kurzy intuitivní kresby, věnuje se také kraniosakrální terapii a pracuje s lidmi, kteří se rozcházejí nebo se jim rozpadají rodiny.

Iva: Lenka se věnuje životnímu koučinku, vede kurzy intuitivní kresby, semináře numerologie a symboliky čísel.

Co se týká ostatních našich spolupracovníků, tak většinou nás kontaktují sami. Prohlédnou si naše stránky a zjistí, že by s námi mohli ladit, tak nás pak osloví.

Dokážete poradit lidem, aby se naučili žít více v přítomném okamžiku, být vděčni a více pozitivní?

Iva: Být v přítomném okamžiku znamená být tady a teď, nehloubat nad minulostí, která už byla a my ji nezměníme, pouze se na ni můžeme jinak dívat. A současně se nebát budoucnosti, která tu
ještě není.

Lenka: Pokud tyhle časové osy neřešíme, tak žijeme naplno přítomným okamžikem, prožíváme vnitřní klid, vyrovnanost, radost a vděčnost a sníme svá přání, činíme rozhodnutí, a tím vším tvoříme základ pro naši úspěšnou budoucnost.

V pátek 6. Prosince se u vás koná den otevřených dveří, na co netradičního můžete návštěvníky nalákat?

Den otevřených dveří jsme tentokrát pojaly v předvánočním duchu a pozvali přátelé, kteří u nás uspořádají takové komorní vánoční trhy. Bude možné si zde zakoupit například bylinné čaje, různé druhy medu, vánoční ozdoby a svíčky z včelího vosku, šperky, výrobky ze dřeva, minerály, svícny, náramky, látkové kabelky a přírodní kosmetiku, kterou máme v Čechách jen u nás. Proběhnou zde i ukázky tanců lektorek, které s námi spolupracují. Rády bychom ještě zmínily, že v pátek 20.12. od 18.00 zveme lidi na Vánoční koncert flétnového souboru Osminky, který bude také k příležitosti  1.narozeniny Klubu Kairos.

Napsala Liberecká Drbna

Štítky den otevřených dveří, tanec, kresba, Liberec, Zeus, Česko, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klub Kairos zve na předvánoční den otevřených dveří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.