Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj hodlá koupit čtyři terénní vozy pro záchranku

Krajskou záchranku čeká obnova vozového parku. Vedení kraje chystá vypsání výběrového řízení na čtyři nové terénní vozy, které mají nahradit dosluhující nebo už vysloužilé lékařské Octavie a Koleosy. Ty mají často najeto ke třem stovkám tisíc kilometrů a jsou i deset let staré.

„Jaká konkrétní vozidla by měla nahradit, není zatím jasné. O tom se rozhodne až v případě jejich nákupu,“ řekla Drbně mluvčí krajské záchranky Lenka Moravcová.

Záměr včera schválila Rada Libereckého kraje. O tom, do jakých aut usednou lékaři, rozhodne výběrové řízení.

„Tato veřejná zakázka je nutná z důvodu obměny vozidel v systému Rendez-Vous, které byly naposledy zadavatelem nakupovány v roce 2012. S obnovou vozového parku tohoto typu souvisí také potřeba zlepšení technických parametrů pro jízdu, bezpečnost a především terénní prostupnost v horských oblastech,“ upřesnil radní Petr Tulpa.

Součástí výběru vozidel, která jsou určena výhradně pro kopcovitý a horský provoz, je celková zástavba vozu, příprava elektroinstalace pro montáž systému sledování polohy GPS, pro instalaci tabletů, tiskárny a přístroje pro automatickou srdeční masáž.

Štítky Škoda Octavia, Petr Tulpa, Liberecký kraj, terénní vozidlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj hodlá koupit čtyři terénní vozy pro záchranku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.