Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kraj zhasne znak, město zase radnici. Hodina země je tady

V sobotu večer zhasne nasvícení historické radnice i znak na Krajském úřadě Libereckého kraje. Podobně jako v loňském roce podpoří města, instituce i jednotlivci celosvětový happening Hodina země tím, že mezi půl devátou a půl desátou večerní vypnou osvětlení. Vlna tmy postupně oběhne celou planetu.

Loňský ročník kampaně proběhl za historicky nejvyšší účasti a enormní pozornosti médií. Hodiny Země se ve 150 zemích světa zúčastnilo na 7000 měst a obcí a stovky firem. Kampaň zasáhla životy více než 1,8 miliardy lidí. Na hodinu zhasly například i pyramidy v Gíze nebo Eiffelova věž v Paříži. V České republice se akce účastnilo 160 měst a obcí, 120 firem a tisíce jednotlivců. Do tmy se ponořila vedle liberecké radnice také pražská Staroměstská radnice a řada památek, mezi jinými i Pražský hrad, Chrám svaté Barbory v Kutné Hoře nebo Karlův Most.

"Budeme rádi pokud se ke kampani připojíte i letos. Podívejte se na oficiální videospot Hodiny Země 2014,“ vyzývá Hana Sekerková, koordinátorka Hodiny Země 2014 pro Českou republiku.

Hodina Země je největší celosvětový happening současnosti. První ročník se uskutečnil v roce 2007. Vznikl z naděje, že můžeme zlepšit svět, ve kterém žijeme. Je globální demonstrací snahy lidí po celém světě o šetrnější přístup k životnímu prostředí. Happening probíhá symbolickým hodinovým zhasnutím světel, ať již veřejného osvětlení, nasvícení památky, štítu firmy, nebo vlastního obýváku. Tento jednoduchý, ale přitom viditelný čin – zhasnutí světla – je signálem pro veřejné činitele, že je třeba věnovat více pozornosti ochraně životního prostředí, zejména ochraně klimatu.

Štítky radnice, Země, Liberecký kraj, Česko, Paříž, Eiffelova věž, Gíza, Hodina Země, Staroměstská radnice, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj zhasne znak, město zase radnici. Hodina země je tady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.