Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli výstavbě obchodního centra se v Jablonci stěhuje tržnice

Kvůli výstavbě nákupního paláce Central se v Jablonci stěhuje oblíbená tržnice, jež byla dosud na rohu ulic Jugoslávská a Generála Mrázka. Od dubna bude na Ovocném trhu u autobusového nádraží, které bylo dosud využívané jako parkoviště. Dnes o tom informoval náměstek primátora Lukáš Pleticha.

"Parkování na Ovocném trhu končí 15. března. Technické služby tu po tomto datu začnou po obvodu zpevněné plochy osazovat kovové kolíky, které budou bránit vjezdu a parkování vozidel," uvedl Pleticha. Na neplaceném parkovišti bylo k dispozici od 50 do 70 míst.

Tržnice začne fungovat na Ovocném trhu od dubna. Přestěhují se tam zeleninové stánky i pravidelné čtvrteční trhy od obchodního domu Jabloň. Trhovcům se stěhování nelíbí a někteří dokonce hrozí bojkotem, autobusové nádraží podle nich leží, na rozdíl od Jabloně, na odstrčeném místě. Podle radnice ale budou mít na novém místě lepší podmínky. Radnice do zpevnění ploch a rozšíření prostor na Ovocném trhu už v minulých dvou letech investovala 2,3 milionu korun.

"Další výhodou umístění tržiště na Ovocném trhu je právě blízkost zastávek MHD, a tedy možnost příjezdu zákazníků městskou dopravou i dobrá dopravní dostupnost komunikací vybudovanou v roce 2006 z okružní křižovatky Mostecká," řekla Zuzana Bencová z magistrátního oddělení investiční výstavby. Ovocný trh také nabízí více možností k parkování, i když za většinu míst budou muset návštěvníci trhů zaplatit deset korun za hodinu.

Nové nákupní centrum za více než půl miliardy korun výrazně změní střed města, Central by měl být postavený do konce roku 2016. Bude v něm zhruba 14.000 metrů čtverečních prodejní plochy a 300 míst k parkování. Kromě tržnice mu musela ustoupit například i tělocvična v Jugoslávské ulici nebo hostinec Koliba. Na jiné místo se muselo po 46 letech přestěhovat kamenné sousoší Mateřská školka od Bedřicha Kloužka, je v Tyršově parku. V pětačtyřicetitisícovém Jablonci je zatím velké nákupní centrum jediné, a to Rýnovka v Želivského ulici.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky stavba, Jablonec, Ovocný trh, obchodní centrum, Lukáš Pleticha, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli výstavbě obchodního centra se v Jablonci stěhuje tržnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.