Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Libereckou radnici zahalila obří protestní plachta

Libereckou radnici od úterního rána doplnila plachta Občanského sdružení Dekomunizace. To ve spolupráci s Knihkupectvím a antikvariátem Fryč odhalilo obří protestní plachtu s diktátorskou podobou Vladimíra Vladimiroviče Putina. Plachta je cíleně umístěna nad pomníkem devíti libereckých obětí ruské okupace.

"Plachta bude na radnici viset do dnešního, úterního večera. Občanské sdružení požádalo o tuto možnost vyvěsit plachtu město Liberec, vedení města s touto formou podpory Ukrajiny souhlasilo," dodala za liberecký magistrát mluvčí Zuzana Minstrová.

Sdružení podle svých slov varuje před postupem sílící ruské diktatury směrem do Evropy. Rusko je podle členů sdružení hrozbou, která se týká zájmů celé Evropy. 

"Historie se opakuje a my cítíme povinnost na to upozornit. Janukovyčovo pozvání si nezadá se zvacím dopisem Vasila Bilaka a jemu podobných darebáků, kteří v  roce 1968 vyzvali vedení Sovětského svazu, aby u nás "zabránilo  kontrarevoluci", říká Ondřej Matyáš ze sdružení Dekomunizace, a dodává: "Vyzývámeme  naši vládu a jejím prostřednictvím Evropskou unii a NATO, aby konečně začali jednat s Ruskem jako se státem představujícím vážnou hrozbu pro demokracii a svobodu."

Štítky radnice, Vladimir Vladimirovič Putin, Rusko, Evropa, Ukrajina, Evropská unie, NATO, Liberec, Sovětský svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libereckou radnici zahalila obří protestní plachta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.