Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidmila Trčová z Liberce oslavila 100. narozeniny

Paní Trčová i v požehnaném věku sta let ráda čte, luští křížovky, zpívá a živě vypráví o svém dědečkovi, který sloužil v Napoleonově armádě. Lidmila Trčová se narodila 6. října 1914 v Dolním Jiřetíně u Mostu. V Liberci žije od roku 1973, aktuálně v Domově pro seniory ve Vratislavicích nad Nisou.

Měla dvě dcery a nyní se těší ze tří vnoučat, čtyř pravnoučat a radost už jí dělá i jedno prapravnouče. Paní Trčová byla s dětmi dlouho v domácnosti, a tak školu (chemickou průmyslovou) vystudovala až ve 40 letech. Celý život pak pracovala jako laborantka. I ve svém úctyhodném věku stále ráda čte, luští křížovky, zpívá (obzvlášť ve vaně) a neláme si hlavu s životosprávou. Jak sama říká, kávu si dává zásadně jako „smrťáka“. S chutí také vypráví o svém dědečkovi, který sloužil v Napoleonově armádě. A o tom, že její požehnaný věk není náhoda, svědčí i fakt, že ještě v 76 letech skákala z provazové houpačky do přehrady.

Za statutární město Liberec přijela v pondělí 6. října do Domova pro seniory ve Vratislavicích n. N. pogratulovat k 100. narozeninám vedoucí oddělení školství a kultury Lenka Řebíčková a předsedkyně komise pro občanské obřady a záležitosti Irena Jirásková. Oslavenkyně ve svém přípitku poděkovala hlavně sestřičkám, kterým říká „bílí andělé“.

Napsal Jan Vrabec

Štítky Liberec, Napoleon Bonaparte, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Most, Dolní Jiřetín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidmila Trčová z Liberce oslavila 100. narozeniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.