Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Manželé Kulhánkovi si připomněli 60 let společného života

V milém duchu jubilejních a především vzácných manželských výročí se neslo sobotní dopoledne v obřadní síni liberecké radnice. Krátce po sobě se v reprezentativních prostorách historické budovy uskutečnily hned dvě výroční svatby – diamantová a zlatá.

Diamantovou svatbu, tedy úctyhodných 60 let manželského svazku, si připomněli Iva a Vladimír Kulhánkovi z Liberce, kteří jsou svoji od 17. dubna 1954. Ještě téhož roku se jim narodil syn Petr, který už je dnes sám dědečkem. Právě rodina je pro manžele Kulhánkovi tím nejcennějším. „Jsme moc rádi, že jsme se dočkali vnuka Martina, na kterého jsme, stejně jako na svého syna, moc pyšní a je skvělé, že nám osud dopřál už i pravnoučka Martínka, který je takové naše sluníčko,“ uvedla paní Kulhánková.

Oba manželé si také moc váží toho, jak jim jejich potomci pomáhají řešit problémy a životní situace plynoucí ze stáří. Sami totiž měli staré rodiče, o které se starali, a tak dobře vědí, co všechno taková pomoc obnáší. A recept na šťastné manželství? V prvé řadě asi komunikace a „parťáctví“. „Všechny problémy a starosti, které se během našeho soužití objevily, jsme vždy společnými silami vyřešili,“ poznamenala paní Kulhánková.

Oddávající liberecký zastupitel Ladislav Dušek v závěru emotivního obřadu popřál manželům Kulhánkovým mnoho dalších šťastných společných let a zdůraznil, jak moc je jejich dlouholeté soužití hodné obdivu. 60 společných let se totiž podaří skutečně málo komu.

Zlatou svatbu, tedy o 10 let manželského svazku méně, oslavili ve stejný den v obřadní síni liberecké radnice manželé Trojanovi. I jim k jubilejnímu výročí blahopřála rodina a nejbližší.

Napsal Jan Vrabec

Štítky Vladimír Kulhánek, svatba, manželé, Liberec, Ladislav Dušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželé Kulhánkovi si připomněli 60 let společného života  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.